Kaivannon vastaanottokeskus lopettaa

0
Kaivannon vastaanottokeskuksen vapaaehtoiset järjestivät laskiaistapahtuman helmikuussa. Toukokuuhun mennessä keskuksen toiminta loppuu kokonaan.

Kaivannon vastaanottokeskus lopettaa toimintansa toukokuun loppuun mennessä. Maahanmuuttovirasto ilmoitti asiasta Suomen Punaiselle Ristille tänään. Syynä lopettamiselle on maahanmuuttajavirran vähentyminen.
– Vastaanottokentässä on tällä hetkellä tuhansia vapaita paikkoja. Pelkästään Hämeen piirin alueelta vähennetään nyt noin 800 paikkaa, kertoo SPR Hämeen piirin vastaanottokeskusten johtaja Minna Jussila.
Hämeen piirin alueella paikkoja vähennetään muualtakin. Ruoveden Ruhalassa toimiva vastaanottokeskus ajetaan alas kokonaan. Lisäksi Lahdesta, Mäntästä ja Lammilta karsitaan yhteensä 250 paikkaa.
Kaivannon lopettamisen taustalla on myös uuden vastaanottokeskuksen avautuminen Tampereelle Kaupin sairaalan tiloihin.

Kaivannon sopimus on ollut toistaiseksi voimassa syksyyn asti. Keskuksen alasajo ennen kesää tarkoittaa henkilöstön töiden loppumista arvioitua aikaisemmin. Kaivannossa työtekijöitä on 23.
– Meillä on tämän vuoksi yt-neuvottelut edessä. Toki yritämme siirtää työntekijöitä sisäisesti uusiin tehtäviin, mutta valitettavasti osa joudutaan irtisanomaan, Jussila toteaa.
Jussilan mukaan keskuksen lopettaminen on työntekijöille todennäköisesti raskas paikka.
– Se on iso pettymys, mutta työntekijät toivottavasti ymmärtävät samalla, että Tampereen ja valtakunnan tilanne vaikuttaa kokonaisuuteen.

Kangasalla vähennykset kohdistuvat lisäksi myös alaikäisyksikkö Ahokotiin, josta poistuu 14 paikkaa, kun ryhmäkoti sulkee ovensa kesäkuun loppuun mennessä.
– Toiminta jatkuu 30 paikkaisena tukiasumisyksikkönä, Ahokodin toimitusjohtaja Tuomo Ahonen kertoo.

Editoitu 29.3.2016 klo 15.57 (tarkennus Ahokodin tilanteeseen).

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.