Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kaivannon vastaanottokeskus lopettaa

Kaivannon vastaanottokeskus lopettaa toimintansa toukokuun loppuun mennessä. Maahanmuuttovirasto ilmoitti asiasta Suomen Punaiselle Ristille tänään. Syynä lopettamiselle on maahanmuuttajavirran vähentyminen. – Vastaanottokentässä on tällä hetkellä tuhansia vapaita paikkoja. Pelkästään Hämeen piirin alueelta vähennetään nyt noin 800 paikkaa, kertoo SPR Hämeen piirin vastaanottokeskusten johtaja Minna Jussila. Hämeen piirin alueella paikkoja vähennetään muualtakin. Ruoveden Ruhalassa toimiva vastaanottokeskus ajetaan alas kokonaan. Lisäksi Lahdesta, Mäntästä ja Lammilta karsitaan yhteensä 250 paikkaa. Kaivannon lopettamisen taustalla on myös uuden vastaanottokeskuksen avautuminen Tampereelle Kaupin sairaalan tiloihin.

Uutiset - 29.3.2016 kello 14.04
Kangasalan Sanomat
Kaivannon vastaanottokeskus lopettaa
Kaivannon vastaanottokeskuksen vapaaehtoiset järjestivät laskiaistapahtuman helmikuussa. Toukokuuhun mennessä keskuksen toiminta loppuu kokonaan.

Kaivannon sopimus on ollut toistaiseksi voimassa syksyyn asti. Keskuksen alasajo ennen kesää tarkoittaa henkilöstön töiden loppumista arvioitua aikaisemmin. Kaivannossa työtekijöitä on 23.
– Meillä on tämän vuoksi yt-neuvottelut edessä. Toki yritämme siirtää työntekijöitä sisäisesti uusiin tehtäviin, mutta valitettavasti osa joudutaan irtisanomaan, Jussila toteaa.
Jussilan mukaan keskuksen lopettaminen on työntekijöille todennäköisesti raskas paikka.
– Se on iso pettymys, mutta työntekijät toivottavasti ymmärtävät samalla, että Tampereen ja valtakunnan tilanne vaikuttaa kokonaisuuteen.

Kangasalla vähennykset kohdistuvat lisäksi myös alaikäisyksikkö Ahokotiin, josta poistuu 14 paikkaa, kun ryhmäkoti sulkee ovensa kesäkuun loppuun mennessä.
– Toiminta jatkuu 30 paikkaisena tukiasumisyksikkönä, Ahokodin toimitusjohtaja Tuomo Ahonen kertoo.

Editoitu 29.3.2016 klo 15.57 (tarkennus Ahokodin tilanteeseen).

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös