Kaivanto tyhjeni asukkaista

0
Kaivannon vastaanottokeskuksen asukkaiden siirto alkoi maanantaina. Perjantai-iltapäivään mennessä viimeinenkin turvapaikanhakija oli lähtenyt.

Kaivannon käytävillä astelevat enää työntekijät. Turvapaikanhakijat on nyt siirretty vastaanottokeskuksiin eri puolelle Suomea.
– Tilanne on nyt se, että talo on tyhjä. Kaikki asukkaat ovat poistuneet, vastaanottokeskuksen johtaja Katja Ala-Kapee kertoo.
Turvapaikanhakijoiden sijoitusta ja siirron aikataulua koordinoi Maahanmuuttovirasto. Sijoituspaikkoina ovat Kuopion, Vantaan, Helsingin, Kirkkonummen ja Harjavallan vastaanottokeskukset.
Ensimmäiset turvapaikanhakijat lähtivät Kaivannon vastaanottokeskuksesta maanantaiaamuna Maahanmuuttoviraston aikataulun mukaisesti. Perjantai-iltapäivään mennessä kaikki keskuksen 264 asukasta oli jo siirretty.

Virallisesti Kaivanto sulkee ovensa toukokuun viimeisenä päivänä. Tämän jälkeen keskuksen työntekijöillä on mahdollisuus jatkaa muissa tehtävissä Suomen Punaisella Ristillä. Kaivanto on työllistänyt yhteensä 23 henkilöä.
– Kaikille on yt-neuvotteluissa pystytty järjestämään uusi työ. Toki on heidän päätöksensä, ottavatko he työt vastaan, Ala-Kapee toteaa.
Maahanmuuttovirasto päätti maaliskuussa, että kymmenkunta vastaanottokeskusta ja kaksi alaikäisten yksikköä suljetaan. Päätöksen perusteena oli turvapaikanhakijoiden määrän vähentyminen.
Kaivannon lakkauttamisen taustallla oli myös uuden vastaanottokeskuksen avautuminen Tampereelle Kaupin sairaalan tiloihin.
Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin alueella turvapaikanhakijoille osoitettuja paikkoja vähennettiin Kaivannon lisäksi Ruovedeltä, Lahdesta, Mäntästä ja Lammilta.
Kangasalla sijaitsevan Ahokodin alaikäisten yksiköstä vähennettiin kaikkiaan 14 paikkaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.