Putkirikko vei vedet isolta alueelta – Kaivinkoneen kuljettaja: ”Käänsin selkäni ja sitten posahti kunnolla”

0
Kaivutyömaata tehtiin aivan Lidlin kupeessa. Kaivinkoneen kuljettajan mukaan hän ei osunut liitoskohtaan kauhalla.

Runkovesijohto rikkoutui Lentolankujalla Lidl-kaupan läheisyydessä tiistaina aamupäivällä. Vahinko sattui noin kello 9.30 kaivutyön yhteydessä.

Kangasalan Veden mukaan vuoto saatiin suljettua vähän kello 10 jälkeen. Putkirikko aiheutti verkostopaineen alentumista ja vedenjakelun häiriötä koko länsi Kangasalan alueella ennen kuin vuoto saatiin rajattua.

Korjaustyöt kestivät koko päivän.

– Paikasta meni rikki asbestisementtiputki. Joudumme asbestin vuoksi tilaamaan paikalle ulkopuolisen urakoitsijan työryhmän korjaamaan putkea, kertoo Kangasalan Veden verkostoinsinööri Arto Hietanen.

Hietanen arvioi, että työryhmä saa aloitettua työnsä noin kolmen aikaan.

– Itse korjauksessa ja testauksessa menee noin pari tuntia, eli vesi saadaan juoksemaan arvioilta viiden maissa, Hietanen sanoo.

Kangasalan Veden sivuille päivitettiin noin kello 18, että vesijohtovuoto on saatu korjattua.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vettä on viety säiliöissä sekä Suoraman koululle että Lidlin pihaan.

Vedenjakelu oli keskeytynyt korjaustyön ajan Lentolan, Suoraman ja Linturinteen alueella. Hietasen mukaan ilman vettä oli noin 150 taloutta ja lisäksi liikekiinteistöjä.

Lidl:n parkkipaikalle ja Suoraman koulun parkkipaikalle tuotiin vesisäiliöt. Lisäksi vettä voi noutaa Teknisen varikon Kaarina Maununtyttären tie 6 (entinen paloasema) edessä olevasta vesipisteestä.

Vesi saattaa olla samentunutta myös korjaustöiden jälkeen.

– Verkostoon kertyy tällaisessa tilanteessa ilmaa, mutta se poistuu normaalin juoksutuksen yhteydessä. Vettä on turvallista käyttää, Hietanen sanoo.

Kaivinkoneen kuljettaja kertoo tapahtuneesta

Iltapäivällä yhden aikaan kaivinkoneen kuljettaja on yhä tapahtumapaikalla. Hän kaivoi vesiputkea esille omakotityömaan yhteydessä.

– Kaivoin runkoputken esiin lapiolla. Kun sain tämän liitoskohdan näkyviin, se tihkui hieman vettä. Käänsin selkäni, ja silloin se posahti oikein kunnolla, kuljettaja kertoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.