Pääuutiset | Uutiset

Kaksi loukkaantui Lahdentien liikenteen katkaisseessa kolarissa – ”Kyllähän se liikenne ruuhkautui. Tiellä on varsin paljon rekkaliikennettä”

Lahdentiellä sattui tänään noin kello kahdeksan aikaan kahden henkilöauton kolari. Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli nokkakolari.

Onnettomuuspaikan kerrottiin sijaitsevan Kirvun kohdilla noin puoli kilometriä Iharin tienhaarasta Kangasalan suuntaan.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa loukkaantui kaksi henkilöä, jotka ensihoito kuljetti jatkohoitoon.

Onnettomuusajoneuvoilla oli nopeutta onnettomuushetkellä noin 60 kilometriä tunnissa.

Päivystävä palomestari Pekka Loponen ei ota kantaa onnettomuuden syihin, jotka tutkii poliisi, mutta kertoo Kangasalan Sanomille, että lämpötila oli onnettomuushetkellä hieman pakkasella, mutta keli oli silti märkä. Hän arvioi, että liukkaudella on voinut olla oma syynsä kolariin.

Lahdentie suljettiin liikenteeltä onnettomuuden vuoksi.

– Kyllähän se liikenne ruuhkautui. Tiellä on varsin paljon rekkaliikennettä. Joutuivat varmaan tunnin verran odottelemaan siinä.

Liikenne ohjattiin kiertämään Vanhan Pälkäneentien kautta. Loposen mukaan kiertotie lähti toimimaan hyvin, mutta kaikki raskas liikenne ei päässyt kiertämään sitä kautta.

– Raskas liikenne ei oikein ottanut sitä omaksi. Se on niin mäkistä ja liukasta, että ne (rekat) olisivat jääneet sinne jumiin. Ne kiersivät sitten kauempaa, Loponen kertoo.

Loponen kertoi noin puoli kymmenen aikaan, että onnettomuuspaikan raivaustyöt alkoivat olla valmiit.

Pirkanmaan Pelastuslaitos antoi ensitiedotteen keskisuuresta liikenneonnettomuudesta Valtatie 12:lla muutamaa minuuttia ennen kello kahdeksaa aamulla.

Loposen mukaan paikalla oli alkuvaiheessa yhteensä noin 15 Pelastuslaitoksen, ensihoidon ja poliisin yksikköä.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.