Kallion asema turvaa kangasalalaisia

0

Eilen torstaina vietettiin valtakunnallista 112-päivää. Teemapäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota arjen turvallisuutta parantaviin asioihin ja taitoihin.
Aiheen ympärillä järjestetään erilaisia tapahtumia koko viikon eri puolella Suomea. Kangasalla päivä huomioidaan Kuhmalahden perinteisessä 112-tapahtumassa lauantaina.

Kangasalla on parhaillaan nähtävillä Kallion alueen asemakaavamuutos. Kaavamuutoksen taustalla on uuden paloaseman rakentaminen Kangasalle, Kallion yritysalueelle Lahdentien tuntumaan.
Jos kaavamuutos menee läpi, rakennustyöhön on tarkoitus ryhtyä jo ensi syksynä. Uusi paloasema on valmis vuonna 2017, jonka jälkeen vanha ja huonokuntoinen paloasema Pikonkankaalla poistuu käytöstä.
Kallion paloasemasta rakennetaan koulutuspaloasema. Siellä on ympärivuorokautisen pelastusvalmiuden lisäksi sekä Pirkanmaan pelastuslaitoksen henkilökunnan pelastusharjoituksia että ulkopuolisille, kuten yrityksille, järjestettyä pelastuskoulutusta.

Arjen turvallisuus on sitä, että ihminen pitää itse huolta siitä, että lähiympäristö on turvallinen. Sähkölaitteiden pitää olla kunnossa, oma toiminta järkevää ja tarvittavat pelastusvälineet saatavilla.
Viime vuonna palokuolemissa menehtyi 78  henkilöä. Kuolemia tapahtui eniten omakotitaloissa ja kerrostaloissa.
Varautumisesta huolimatta silloin tällöin sattuu ja tapahtuu, jolloin tarvitaan pelastusalan ammattilaisia apuun. Siksi on erittäin hyvä, että Kangasalle saadaan uusi ja moderni paloasema.

Uuden aseman rakentaminen ei ole näinä aikoina lainkaan itsestäänselvyys. Pelastustoiminta on siirtymässä maakuntahallinnon siipien suojaan, ja uusi isäntä saattaisi katsoa paloasemaverkkoa aivan uusin silmin.
Kun rakentamaan päästään ripeästi, turvaa se pelastuspalvelut Kangasalla pitkälle tulevaisuuteen.
Ympärivuorokautisesti toimiva asema lisää merkittävästi kangasalalaisten turvallisuutta. Asema on logistisesti järkevällä paikalla ajatellen Ojala–Lamminrahkan asuinaluetta.   

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.