Kangasala alkaa jakaa maskeja vähävaraisille – Katso tästä milloin ja missä

0

Kangasalan kaupunki tiedottaa aloittavansa maskien jakamisen vähävaraisille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maskisuosituksen mukaisesti.

Kaupunki aloittaa kangasmaskien jakamisen kaupunki-infon tiloissa Lentolan Prismassa. Maskeja jaetaan kaupunki-infossa huomenna lauantaina 15. ja sunnuntaina 16. elokuuta kello 10-14 sekä maanantaina 17. elokuuta kello 14-17.

Näiden aikojen jälkeen maskeja saa kaupunki-infon normaaleina aukioloaikoina. Maanantaista lähtien maskeja jaetaan myös Kangasalan pääkirjastossa, Sahalahden terveysasemalla sekä Kuhmalahden kirjastolla normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu henkilöille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta maskeja hankkia. Maskien jakamisen yhteydessä on saatavilla myös terveysviranomaisten laatimat ohjeet niiden käyttöön.

Kangasalan kaupunki on varautunut maskihankinnoilla koronatilanteen muuttumiseen ja maskien tarpeen kasvuun syksyn aikana. 

THL ja hallitus suosittelevat kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä ja niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskien käyttöä.  

Hallituksen linjauksen mukaisesti lähtökohtana on, että jokainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Kunnat vastaavat kuitenkin siitä, että myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen.  

Lue myös: Kangasalan kaupunki valmistautuu maskisuositukseen – Selvittelee vähävaraisten mahdollisuuksia hankkia suojia

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.