Kangasala aloittaa riskiryhmärokotukset ensi viikolla – Saapuva rokote-erä on yhä pieni

2

Kangasalan ja Pälkäneen alueella aloitetaan koronaviruksen riskiryhmärokotukset 16-69-vuotiaille kuntalaisille ensi viikon maanantaina 8. maaliskuuta. Asiasta tiedottaa Kangasalan kaupunki.

Ajanvaraus käynnistyy tämän viikon torstaina 4. maaliskuuta kello 8. Kaupunki korostaa, että rokote-erä on pieni, joten niitä ei riitä vielä ensimmäisinä viikkoina kaikille halukkaille.

Lue myös: Riskiryhmäläisten ajanvaraus koronarokotuksiin takkuaa – Tekninen vika kaatoi verkkovarauksen, puhelinlinjat tukossa

Tiedotteen mukaan aikoja avautuu varattavaksi joka viikko tietty määrä sitä mukaa, kun rokotetta saadaan kuntaan.

– Riskiryhmään kuuluvia ei priorisoida ryhmän sisällä, joten kaikki ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat ovat oikeutettuja tekemään ajanvarauksen, tiedotteessa sanotaan. 

Ensimmäisenä rokotusvuorossa ovat vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavien sairauksien riskiryhmään kuuluvat kuntalaiset.

Yli 70-vuotiaille ei ole erikseen olemassa riskiryhmärokotetta. Vaikka yli 70-vuotiailla olisikin koronavirustaudille altistavia perussairauksia, rokotusvuoro määräytyy iän perusteella kaikkien yli 70-vuotiaiden kohdalla.

Kuulut vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi rokotettaviin, jos olet 16-69-vuotias, ja saanut tai sinulla on jokin seuraavista:

1.     Elinsiirto tai kantasolusiirto

2.     Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

3.     Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

4.     Vaikea krooninen munuaissairaus

5.     Vaikea krooninen keuhkosairaus

6.     Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

7.     Downin oireyhtymä

Rokotukseen saapuvia kehotetaan varautumaan esittämään peruste riskiryhmään kuulumiselle, kuten Kela-kortti tai lääkärilausunto.

Ajanvarauksen voi tehdä sähköisen ajanvarauksen kautta https://mediaika.fi/kangasala/app tai puhelimitse koronarokotusten ajanvaraus- ja neuvontapuhelimesta,  puh. 03 5655 4039 arkisin klo 8-12. Kaupunki suosittelee käyttämään sähköistä ajanvarausta, jos mahdollista. Puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet.

Riskiryhmien rokottamisen rinnalla jatketaan myös ikääntyneiden rokottamista. Tällä hetkellä rokotetaan 80 vuotta täyttäneitä ja vanhempia kuntalaisia sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia 70 vuotta täyttäneitä omaishoitajia ja ikääntyneitä. Myös kotihoidon rokotukset jatkuvat. 

Ajanvaraus ikääntyneiden rokotuksiin jatkuu torstaina 4. maaliskuuta kello 8.00.

Riskiryhmärokotteita ja ikääntyneiden rokotteita annetaan eri viikonpäivinä.

Riskiryhmään kuuluvat 16-17-vuotiaat rokotetaan poikkeuksellisesti Pfizerin rokotteella, sillä AstraZenecan rokote on suunnattu 18-69-vuotiaille.

Rokotuksen voi varata Kangasalan keskusterveysasemalle, Suoraman neuvolaan tai Pälkäneen OmaAsemalle.

2 kommenttia

  1. Voitteko selkokielellä ilmoittaa milloin tulee 73-vuotiaan riskiryhmäläisen, jolla on lääkehoitoinen diabetes, rokotusvuoro. Teidän sivustolla ei ole tätä aihetta käsitelty lainkaan. Vaikuttaa suorastaan ammattitaidottomuudelta.

    • Hei,

      kuten jutussa kerrotaan, yli 70-vuotiaille ei ole erikseen olemassa riskiryhmärokotetta. Vaikka olisikin koronavirustaudille altistavia perussairauksia, rokotusvuoro määräytyy iän perusteella kaikkien yli 70-vuotiaiden kohdalla.
      Yst. Heli Keskinen, KS

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.