Kangasala Beach Volleyssa mukana kovia nimiä

0
Finaalipelissä Saku Korhonen torjuu verkolla Esa Kunnarin hakiessa puolustuspaikkaa. Markku Puputti on lyömässä palloa ja Sauli Ylistalo varmistaa.

Kesän ensimmäinen Kangasala Beach Volley -turnaus pelattiin viikonvaihteessa Vesaniemen beach volley -kentällä. Jo kuudetta kesää järjestettävä tapahtuma on kaikille avoin.
Mukaan saatiin ennätysmäärä pelaajia, kaikkiaan 12 kovaa paria – joukossa myös paljon uusia kasvoja ja jopa kovia nimiä  niin miesten liigatasolta kuin ykkös- ja kakkossarjoistakin.
Pelit lähtivät käyntiin neljän lohkon systeemillä. Alkupeleistä selvisivät lohkovoittajiksi viime vuoden voittaja, Loimaalta tuleva nuori maajoukkuepelaaja Kasimir Vuorinen parinaan Paavo Korhonen.
Suoraan puolivälieriin pääsivät lohkonsa voittaneet Markus Flinck ja Mikko Ranta BVT:stä, Esa Kunnari ja Saku Korhonen sekä Turusta tulleet Janne Soraluoma ja Marko Eko.

Ristikkäisotteluissa pelattiin mahdollisuudesta päästä puolivälieriin.
LeKin Teemu Uusitalo ja Jani Antola voittivat BVT:n Toni Peltomäen ja Timo Huppusen 2–0.
Isku Volleyn Eetu Rantanen ja Aleksi Mutka pääsivät jatkoon voittamalla viime vuoden lentopallon Suomen mestarin Teppo Heikkilän Kokkolan Tiikereistä ja Heikki Jaatisen 2–0-pelillä.
Jari Kutilainen parinsa Tero Karppasen kanssa näytti paikkansa voittamalla paikallisen Krister Hentilän ja Joni Sokan lukemin 2–0. Viimeisen ristikkäisottelun voitti Markku Puputti Orivedeltä parinsa Sauli Ylistalon kanssa. He voittivat paikalliset Marko Sagulinin ja Antti Karojärven.

Puolivälierissä nähtiin kovaa peliä, eikä voittoa irronnut helpolla kellekään. Myös tässä vaiheessa putosi pois kovia pareja. Nuoret nimet Vuorinen ja Korhonen näyttivät Kutilaiselle ja Karppaselle halukkuutensa jatkaa turnauksessa voittamalla tiukan ensimmäisen erän jälkeen suoraan 2–0.
Puputti ja Ylistalo yllättivät itsensäkin selvittämällä tiensä välieriin. He voittivat taitavan beach volley -pelaajaparin Flinckin ja Rannan tiukoille mennessä 2–0-pelissä.
Ykkössarjan pelaajat Uusitalo ja Antola joutuivat taipumaan Kunnarin ja Korhosen näyttäessä, kuinka pallo tapetaan. Peli päättyi heidän voitokseen selkeästi 2–0.
Turun vahvistukset Soraluoma ja Eko taistelivat hyvin nuoria mestaruusliigan pelaajia Rantasta ja Mutkaa vastaan, kun ensimmäinen erä meni pitkälle jatkopalloille saakka.
Lohkovoittajien saama pitkä tauko teki kuitenkin tehtävänsä, ja Rantanen ja Mutka veivät toisen erän selkeästi jatkaen välieriin.

Välierän molemmissa ottelupareissa olivat vastakkain nuoruus ja kokemus. Vuorinen ja Korhonen joutuivat myöntämään Kunnarin ja Korhosen olevan tällä kertaa kovempia, ja peli meni selkeästi heidän hyväkseen 2–0.
Toisessa pelissä Rantanen ja Mutka saivat vastaansa Orpopojat, eikä tämä peli mennytkään helpolla. Paremmuutta ratkottiin kolmannessa erässä, ja voittaja selvisi vain kahden pisteen erolla. Voiton vei Orpopojat luvuin 2–1 (15–12, 10–15, 9–7).

Pronssiottelussa olivat vastakkain jo alkulohkossakin kisanneet nuoret kaverukset. Nytkin peli oli todella tasaista ja tiukkaa, ja pronssista taisteltiin tosissaan kolmanteen erään saakka. Peli kääntyi kuitenkin kotikenttäläisille eli Rantanen ja Mutka veivät voiton Vuorisesta ja Korhosesta luvuin 2–1 (21–15, 19–21, 15–12).
Finaalissa nähtiin kokemusta ja taitoa toden teolla. Orpopojat vastassaan Kunnari ja Korhonen oli hienoa katseltavaa. Palloista taisteltiin kovaa, heittäydyttiin, lyötiin lujaa ja torjuttiin hienosti. Tiukan ja molempien parien hienon pelaamisen jälkeen kolmieräinen voitto meni Orpopojille lukemin 2–1 (17–21, 21–11, 15–12).
Elokuussa on vielä vuorossa sekasarja, jossa kentällä pelataan kolmella pelaajalla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.