Kangasala Irish Festival tuo kevään Kangasalle

0
Kangasala Irish Festival
Kangasala Irish Festival tuo kevään Kangasalle 25.–27.4.2019. Lavalla nähdään irlantilaista ja kangasalalaista irkkuosaamista. Kolmen päivän festari tarjoaa huikean energisiä elämyksiä isoille ja pienille Kangasala-talossa ja Nuorisoseuran PIrtillä sekä paikallisissa ravintoloissa. Kuva: Harri Mäkipää

Toista kertaa järjestettävä irlantilaisen musiikin festivaali Kangasala Irish Festival – The Spring Gathering on pian täällä! Välittömän iloisesta tunnelmastaan tunnettu ja laadukas tapahtuma tarjoaa Kangasala-talossa kolmen päivän ajan 25.–27.4.2019 konsertteja, irlantilaista musiikkia ja tanssia sekä elokuvia. Tapahtumia järjestetään myös Pirtillä, Kangasalan lukiolla, Lepokodilla, Myrskyluodossa ja Pepperissä.

Festivaalin avauskonsertti Jigs to Jacobites torstaina kertoo tarinoita irlantilaisten ryhmätanssien takaa. Irlantilaisen musiikin, laulun ja tietenkin tanssin kautta sukelletaan kelttiläisistä ajoista nykypäivän Irlantiin. Lavalla irlantilaiset muusikkovieraat Orfhlaith Ní Bhriain ja Mick McCabe, irlantilaisen tanssin maailmanmestari Ruairi McCabe sekä Kangasalan oma taituri Maija Koskenalusta pianossa.

Kangasalan jo useita kertoja taitavuudellaan valloittanut Eala-yhtye esiintyy festivaalilla kahdesti irlantilaisten muusikkoystäviensä kanssa perjantaina ja lauantaina. Konsertissa yhdistyvät irlantilaiset ja suomalaiset sävelet. Molemmille on ominaista kaihoisa juurevuus, joka koskettaa ja puhuttelee kuulijaa. Lavalle Ealan kanssa astuvat irlantilaiset huippumuusikot Kirsten Allstaff, Tola Custy, Thomas Johnston ja Cillian O’Dalaigh. Lavalla nähdään myös joka kerta yhtä hurmaava Kangasalan lukion mieskuoro Testostenorit.

Matalan kynnyksen soitto-, laulu- ja tanssityöpajoissa lauantaina 27.4. pääset sukeltamaan syvemmälle irlantilaiseen kulttuuriin. Kursseja löytyy tinapillin alkeista irlantilaisen ryhmätanssiin!

Lapsiystävällisiä tapahtumia ovat ihastuttava musiikkisatu Hiljainen puu ja soivan metsän otukset lauantaina ja rento Irlantilainen kyläjuhla Pirtillä. Kyläjuhlan tähtinä loistavat paikalliset nuoret Kangasalan lukion musalinjalta ja lukion mieskuoro Testostenorit.

Vapaamuotoiset jamit perjantaina Pub Myrskyluodossa ja lauantaina Ravintola Pepperissä kutsuvat nauttimaan livemusiikista tai liittymään seuraan musisoimaan.

Ohjelmistoon kuuluu myös irlantilaisia elokuvia. Under the Clock -elokuvan keskiössä torstai-iltana on Dublinin tunnetuin tapaamispaikka ja yksi Irlannin ikonisimmista maamerkeistä – Cleryn kello. Elokuva kertoo kellon alla alkaneista aidoista rakkaustarinoista. Making the Grade -elokuva lauantaina päivällä vie katsojat seuraamaan intensiivisiä pianotunteja, joissa oppilas ja opettaja yhdessä valmistautuvat musiikin tasokokeisiin. Ilahduttava elokuva kertoo soiton opettajan ja oppilaan välisestä siteestä, kun he ponnistelevat tasolta toiselle
irlantilaiseen tapaan usein huumorinkin voimalla.

Liput ja lisätietoa Kangasala-talolla ja Pirtillä järjestettävistä tapahtumista: https://kangasala-talo.fi/kangasala-irish-festival/

Katso festivaalin koko ohjelma: https://kangasalairishfestival.fi/

Festivaalin konsertit:

Jigs to Jacobites – tarinat tanssien takaa
Kangasala-talossa to 25.4.2019 18:00
Liput Kangasala-talolta 15/10/8 €
Lippu.fi 17,50/11,50/9,50 € + toimitusmaksu

Eala and Friends – Kohtaamisia
Kaksi konserttia Kangasala-talossa
pe 26.4.2019 klo 19 & la 27.4.2019 18
Liput Kangasala-talolta 25/20/12,50 €
Lippu.fi 27,50/22,50/14 € + toimitusmaksu

Hiljainen puu ja soivan metsän otukset
Musiikkisatu ja kielikylpy samalla kertaa! Irlantilaisen Thomas Johnstonin ideoima ja säveltämä satumainen seikkailu tutustuttaa lapset irlantilaiseen musiikkiin ja soittimiin ja opettaa englanninkielisiä sanoja leikin ja laulujen kautta.
Kangasala-talossa la 27.4.2019 klo 11
Liput Kangasala-talolta 8 €
Lippu.fi 9,50 € + toimitusmaksu
Kangasala-talolta myös kimppalippu neljälle hengelle 26

Irlantilainen kyläjuhla
Iloinen irlantilainen kyläjuhla tarjoaa musiikkia, tanssia, laulua – ruokaa ja juomaa unohtamatta!  Pääset halutessasi mukaan tanssimaan irlantilaista ryhmätanssia Mickin ja Ruairin johdolla sekä kuulet läheltä Tola Custyn uskomatonta soittoa. Kahviosta voit ostaa irlantilaishenkistä purtavaa. Tapahtuma on lapsiystävällinen.
Kangasalan Pirtillä la 27.4.2019 klo 15. Ovet auki klo 14.30.
Liput Kangasala-talolta 10/5 €
Lippu.fi 11,50/6,50 € + toimitusmaksu

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.