Kangasala Irish nähdään kolmen tunnin livestriimauksena – festivaali houkuttelee myös tanssilla, tarinankerronalla ja tunnelmoinnilla

0
Salla Rimmi & Niilo Sirola esiintyy Kangasala Irish -festivaaleilla tänä keväänä. Kuva: Visit Kangasala
Salla Rimmi & Niilo Sirola esiintyy Kangasala Irish -festivaaleilla tänä keväänä. Kuva: Visit Kangasala

Kangasala Irish siirtyy tänä keväänä somestriimaukseksi, tiedottaa Visit Kangasala. Lauantaina 24. huhtikuuta nähtävässä striimauksessa nähdään sekä suomalaisia että irlantilaisia kansanmusiikin taitajia.

Illan livejuontajana toimii näyttelijä, laulaja sekä irkkutanssin ja -musiikin harrastaja Helena Rängman. Muu ohjelma on kuvattu ja koostettu etukäteen festivaalia varten.

– Luvassa on monipuolinen kattaus tanssia, tarinankerrontaa, irlantilaisen musiikin esityksiä sekä koosteita edellisten festivaalivuosien tunnelmista, tiedotteessa kerrotaan.

Tapahtuman musiikkikattauksesta vastaavat Salla Rimmi & Niilo Sirola, Trio Salamankka vieraineen, Eala sekä mega_TRAD. Lisäksi kuullaan Frank Boylen mukaansa tempaavia tarinoita.

Irlannin Limerickistä tuleva mega_TRAD tuo iltaan uudenlaista irlantilaisen musiikin tulkintaa. Kolmihenkisen yhtyeen jäsenet ovat irlantilaisen musiikin ja tanssin parissa kasvaneet veljekset Cillian ja Sean O’Dalaigh sekä West Claren paikallinen mandoliininsoittajalegenda Denis McAuliffe.

Trio ammentaa improvisaatiosta ja luo lopulliset sovitukset soittaessaan, joten jokainen esiintyminen takaa ainutkertaisen elämyksen yleisölle.

Jamisoittelun lomassa muistellaan menneitä

Uuden polven kansanmusiikkia esittävän Trio Salamankan eli Samuli Karjalaisen, Heikki Kylkisalon ja Kirsi Vinkin esityksessä jamipöydän ääreen pääsevät vierailemaan Viskihiisi-yhtyeen Jyrki Heiskanen ja Erkki Vinkki. Viskihiisi oli merkittävä vaikuttaja Helsingissä 1970–80-luvulla irlantilaisen musiikin kentässä. Yhteissoiton lisäksi kuullaan muistelmia.

Irlantilaisen kansanmusiikin perinteessä suuri merkitys on jamisoitoilla. Niiden kautta kulki myös Trio Salamankan tie irlantilaisen musiikin pariin.

– Musiikin jakaminen on johdattanut monenlaisiin kohtaamisiin, mistä muodostuu monipolvinen ihmisten verkosto ja perinnemusiikin jatkumo, tiedotteessa kerrotaan.

Kangasala Irish -festivaali lauantaina 24.4.2021 kello 18–21 maksuttomana striimauksena Facebookissa: www.facebook.com/kangasalairish/  

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.