Kangasala jatkaa rajoitusten purkamista – Katso tästä, mikä kaikki muuttuu maanantaina

0

Kangasalan kaupunki kertoo jatkavansa koronarajoitusten purkamista hallituksen linjauksen mukaisesti.

Suomen hallitus antoi toukokuun alussa periaatepäätöksen suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi. Maaliskuussa asetettuja rajoituksia lievennetään asteittain.

Kangasalan kaupungin korona-neuvontapuhelin toimii perjantaihin 5. kesäkuuta kello 21 saakka, sen jälkeen neuvontaa saa OmaAsemilta ja valtakunnallisesta neuvontapuhelimesta.

Fimlab laboratorio palvelee ajanvarauksella Kangasalan keskusterveysasemalla ja kesäkuun alusta alkaen myös Pälkäneen OmaAsemalla. 

Ryhmät käynnistyvät  

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden ryhmätoimintoja käynnistetään lähiryhminä. Ryhmissä huolehditaan turvallisuudesta erilaisin ohjein.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden oma koronaan liittyvä matalankynnyksen puhelinpalvelu on päättynyt.

Terveysneuvonnan ja kuntoutuksen ryhmätoiminnat käynnistyvät elokuun alussa. Tilanteen vaatiessa järjestetään yksilöllistä neuvontaa tai ohjausta ryhmätoiminnan sijasta.

Vierailukiellot jatkuvat

Kangasalan vanhuspalveluyksiköissä vierailukiellot asukashuoneissa ja yleisissä tiloissa pysyvät yhä voimassa.

Asumispalveluyksiköissä vierailuja järjestetään porrastetusti pääsääntöisesti ulkona tai suojattuna erillisessä tapaamispaikassa.

Ikäihmisten neuvontapuhelin ja Kauppakassi-neuvontapuhelin palvelevat edelleen.

Perhetyön neuvontapuhelin lapsille, nuorilla ja perheille jatkaa toimintaansa. Samoin palvelee myös päihdetyön tukipuhelin.

Päiväkodit ja sisäliikuntapaikat ovat auki

Varhaiskasvatuksen yksiköt ovat Kangasalla lähes kaikki auki kesäkuussa. Heinäkuussa ovat auki Vatialan, Harjunsalon, Omenatarhan, Sahalahden ja Koivurinteen päiväkodit.

Opetus jatkuu kesäloman jälkeen 11. elokuuta. Mikäli tiedossa on poikkeuksia opetusjärjestelyihin, niistä tiedotetaan edellisen viikon lopulla. 

Sisäliikuntapaikat avaavat ovensa kesäkuun alussa. Myös kuntosalit ovat avoinna Kuhmalahdella ja Sahalahdella ja Pitkäjärven koululla.

Ulkoliikuntapaikat, kuten kentät, yleisurheilupaikat, rannat ja puistoalueet ovat jo auki. Uimahalli Kuohu avautuu maanantaina 1. kesäkuuta ja palvelee asiakkaita koko kesän, myös heinäkuussa. 

Liikuntapalvelut järjestää lihaskuntoharjoittelua Vesaniemen ja Liutun uimarannoilla sekä Suoraman tekonurmella. Rantauimakoulut järjestetään heinäkuussa. Uutuutena on kehon koostumusmittaukset pääkirjastolla ja Prisman kaupunki-infossa.

Liikuntapalvelut järjestää ensi kertaa myös Liikkuva liikuntaneuvonta -kesäkiertueen.

Nuoriso- ja kulttuuripalvelut avaavat ovensa

Nuorisotilat Sentteri, Veturi ja Sahku ovat tänä kesänä auki juhannukseen saakka yhtenä iltana viikossa. Myös Kyläkolli liikkuu.

Heinäkuussa perinteisesti järjestetty Gallerioiden päivä siirtyy Pälkäneen ja Kangasalan kulttuuripalveluiden yhteistyössä ylläpitämäksi Virtuaali-galleriaksi. Virtuaali-galleria avataan Suomen kuvataiteen päivänä 10. heinäkuuta. 

Lasten löytöretkiviikon avaa Kangasala-talolta streamattu Maltin ja valtin konsertti 27. kesäkuuta. Viikon muu ohjelma tulee tänä vuonna olemaan suurelta osin verkossa lastenloytoretki.fi

Kesäteatterilla ei ole esityksiä tänä kesänä korona-epidemian vuoksi.  

Kirjastot ovat auki kesällä maanantaista perjantaihin, mutta omatoimikäyttöä ei ole. Kirjastoauto kulkee myös kesän aikana lukuun ottamatta kahden viikon kesätaukoa.  

Taidetila Terran näyttelyt ovat avoinna kirjaston aukioloaikoina.  

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo ovat avoinna 2. kesäkuuta alkaen. Myös Kangasalan museo, Vehoniemen ja Mobilian automuseot sekä Mobiliassa sijaitseva Rahtarit-liikennepuisto avataan maanantaina.  

Vaikka suurempia musiikkifestivaaleja ei tänä kesänä suomessa juhlita, järjestetään silti joitakin pienempiä alueellisia tapahtumia, kuten esimerkiksi Kangasala Folk 29. elokuuta. Sekä RaceCoast Rockin’ Fest 22. elokuuta. 

Kangasalan kaupunki-info Lentolan Prisma-keskuksessa avataan tiistaina 2. kesäkuuta ja se on auki koko kesän. 

Tarkemmat tiedot, yhteystiedot ja muutokset löytyvät kaupungin verkkosivuilla www.kangasala.fi.  

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.