Kangasala-Jukola kerää kiitosta suunnistajilta ja talkoolaisilta, liikennejärjestelyille moitteita

0
Kangasala-Jukolan tunnelmaa. Kuva: Ilpo Kuparinen
Kesäkuinen Kangasala-Jukola keräsi kiitosta etenkin tunnelmastaan. Kuva: Ilpo Kuparinen

Kangasala-Jukola sai kävijätutkimuksessa kaikkien aikojen parhaat arvosanat. Mukana olleille joukkueille suunnatussa kyselyssä tutkittiin tyytyväisyyttä tapahtumaan ja etsittiin samalla kehityskohteita tuleville vuosille.

Sponsor Insight Finland lhetti kyselyn joukkueita ilmoittaneille henkilöille. Heitä pyydettiin lähettämään kyselyä edelleen joukkueidensa jäsenille.

Vastaajista 95prosenttia oli tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Kangasala-Jukolaan kokonaisuutena. Luku on kaikkien aikojen korkein tyytyväisyysprosentti siltä ajalta, kun kyselyä on toteutettu. Kangasala-Jukolan viestinnästä vastannut Outi Hytönen kertoo, että samanlainen kysely on tehty ainakin neljä kertaa. Viime vuosien luvut ovat siis vertailukelpoisia.

Aiempinakin vuosina tapahtuma on saanut kiitosta. Lahti-Hollola Jukolassa vuosi sitten tyytyväisyysprosentti oli 89 ja Joensuu-Jukolassa vuonna 2017 prosentiksi tuli 92.

Eniten kyselyyn vastanneet kehuivat tunnelmaa. 96 prosenttia, siis lähes jokainen, oli tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen Kangasalan tunnelmaan. Hyviä arvioita saivat myös muun muassa urheilullinen anti sekä asiakaspalvelu.

Kangasala-Jukola onnistui myös ruokapalveluissa, joita aiempina vuosina on moitittu. Kangasalla ei muodostunut samanlaisia pitkiä ruokajonoja kuin usein aiemmin. Ruoka ei myöskään loppunut kesken.

Eniten tyytymättömyyttä oli liikennejärjestelyihin ja bussikuljetuksella saapumiseen. Bussikuljetuksen aikataulut eivät pitäneet kiireaikoina, vaikka etukäteen tiedettiin, että kilpailukeskuksen sijainti on haaste  liikennöinnille.

Sponsor Insight Finlandin kyselyyn vastanneista valtaosa oli joko suunnistajia tai huoltajia. Mukana oli muutaman prosentin verran myös vain katsomaan tulleita kävijöitä, jotka tulivat paikalle joukkueiden mukana, mutta heidän osuutensa oli marginaalinen.

Kangasala-Jukolan järjestäjät tekivät myös erikseen kyselyn talkoolaisille. Myös talkoolaisilta tuli kiitosta. Tyytyväisyys oli korkea kuin kävijätutkimuksessa. Talkootoiminnan tiedottamista ja me-henkeä kiiteltiin lähes sataprosenttisesti.

Kangasala-Jukola oli kaikkien aikojen suurin Jukola. Venlojen ja Jukolan viesteissä suunnisti yhteensä 20 592 suunnistajaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.