Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasala kasvaa ja rakentuu

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 18.7.2017 kello 16.00

Kangasalan keskustassa on kuultu tänä keväänä paljon paalutuskoneen jumputusta. Keväällä paaluja hakattiin Pikkolan maaperään ammattikoulun työmaalla. Viime viikolla vuorossa oli Finnentien varteen rakentuva uusi kerrostalo.
Kangasalla rakennetaan taas vauhdilla, ja uusia kohteita suunnitellaan kiivaasti. Hiljattain kerroimme, että muun muassa linja-autoaseman alueelle on löytynyt uusi kehittäjä, SSR Group Oy.
Joillakin usko jo horjuu, saadaanko nykyistä röttelöä ikinä pois katukuvasta. Kaksi isoa rakennusliikettä on nostanut kädet pystyyn. Nyt on kuitenkin syytä uskoa, hanke menee maaliin.
Hanketta vetävän SSR Länsi-Suomen puikoissa on paikallinen mies, toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne. Paikalliset kontaktit omassa kotikunnassa eivät ainakaan heikennä hankkeen onnistumismahdollisuutta.

Uudisrakentaminen herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Näin on tälläkin kertaa, koska työmaat aiheuttavat väistämättä jonkinasteista haittaa ympäristölleen.
Onpa niitäkin, joiden mielestä Kangasala voisi pysyä väljästi rakennettuna maalaispitäjänä, ja uudisrakentamissuunnitelmia tulisi pikemmin hillitä.
Se ei kuitenkaan kuulu kunnan suunnitelmiin. Seudullisesti sovittujen periaatteiden mukaisesti kunta aikoo tiivistää Kangasalantien varren asuntokantaa entisestään.
Suunta on oikea. Ihmisille pitää järjestää asumismahdollisuuksia joukkoliikennereittien varrelle. Se, että asunnot menevät juuri näiltä alueilta kaupaksi, kertoo vetovoimasta.
Siihen voidaan jo varautua, että keskustassa eletään tulevat vuodet rakennustyömaan keskellä. Uimahallin laajennus lähtee liikkeelle varmasti ja huhu kertoo, että hotellistakin kuullaan pian myönteisiä uutisia.
Sitkeyttä se hieman kysyy, mutta sen kestää kyllä, koska näiden myötä Kangasalan elinvoima ottaa aimo harppauksen eteenpäin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös