Koti Pääkirjoitus Kangasala kehittyy, vaikka rahaa ei ole

  Kangasala kehittyy, vaikka rahaa ei ole

  0

  Harjun kupeessa, Ilmoninmäellä sijaitseva vanha lukio ja sitä ympäröivä alue on saamassa uuden elämän. On jo aikakin, sillä ilkivallan kohteeksi joutunut homeinen röttelö ei säilyttämistä kaipaa.
  Vanhan lukion ympärillä on jo valmiiksi jonkun verran asutusta, mutta alueen asuntokantaa on mahdollista kasvattaa vielä huomattavasti.
  Ilmoninmäki on asuinalueena kiinnostava. Osasta asunnoista saadaan näkymä Vesijärvelle, harjun upea luonto alkaa ulko-oven avaamalla ja kirkonkylän palvelutkin löytyvät heti harjun toiselta puolelta.

  Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina alueen kehittäjäksi Lännen Laaturakennuksen.
  Yhtiön taustalta löytyy kangasalalaisille tuttu liikemies Mikko Uusi-Marttila. Hän oli Sorasetin osaomistaja ennen kuin yhtiö myytiin Skanska Infralle.
  Kangasalla harmiteltiin aikanaan yhtiön myymistä ja veroeurojen valumista muualle. Nyt miehen omistama yhtiö palaa vahvasti Kangasalle.

  Ilmoninmäen ja Tarastenjärven kehityshankkeilla on paljon yhteistä, joskin mittakaava ja tavoitteet ovat hiukan erilaisia.
  Molempien alueiden kohdalla kunta on valinnut uudenlaisen lähestymistavan alueiden kehittämiseksi.
  Kunta myy omistamansa alueen toiselle osapuolelle, joka sitoutuu rakentamaan alueelle myös tiet ja yhteiskuntatekniikan. Vanhassa maailmassa tämä on jäänyt useimmiten kunnan tehtäväksi.
  Lukion tapauksessa itse talon purku on oleellinen osa kauppaa. Se ei nimittäin tule halvaksi.

  Kunta on tilanteessa, jossa sillä ei ole rahaa teiden, viemäreiden ja muun yhteiskuntatekniikan rakentamiseen.
  Siksi kunta on etsinyt yhteistyökumppaneita, jotka sitoutuvat alueiden kehittämiseen kokonaisvaltaisesti.
  Tällä tavalla kunta pystyy vauhdittamaan hankkeita. Jos kunta jäisi odottamaan parempia aikoja, edessä olisi vuosien, joka vuosikymmenen odotus.
  Nyt asiat lähtevät vauhdikkaammin eteenpäin ja lisäävät Kangasalan elinvoimaa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän