Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Paikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fiPaikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fi

Kangasala kiirehtii ratkaisuaan Kaivannon vastaanottokeskuksesta

Uutiset - 15.9.2015 kello 14.39
Jarkko Hakala
Kangasala kiirehtii ratkaisuaan Kaivannon vastaanottokeskuksesta
Lakkautettavassa Kaivannon sairaalassa on jo useita tyhjiä osastoja, joihin turvapaikanhakijoita voitaisiin hätämajoittaa nopeasti.

Tampereen kaupunki on pyytänyt Kangasalan kuntaa kiirehtimään päätöstään Kaivannon sairaalan tilojen käyttämisestä vastaanottokeskuksena. Syynä on, että Tampereella turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen käytettävissä olevat tilat ovat loppumassa pahasti kesken, eikä tilanne näytä helpottumisen merkkejä. 

Sen sijaan turvapaikkaa hakevien määrä on lähtenyt Tampereella viikonlopun jälkeen jyrkkään kasvuun.

Tampere toivoo, että asia valmisteltaisiin ja käsiteltäisiin Kangasalla nopeutetussa aikataulussa jo ennen tulevaa viikonloppua. Kangasalan kunnanhallitus kokoontuu käsittelemään asiaa jo perjantaina. 

Samalla kunnanhallitus käsittelee kaksi kansalaisilta tullutta aloitetta, jotka esittävät vastaanottokeskuksen perustamisesta kansanäänestystä.

Kangasalla sijaitsevan Kaivannon sairaalan toimintaa on ajettu alas. Valtaosa sen tiloista on jo tyhjillään ja otettavissa hätämajoituskäyttöön nopeasti. 

Tampereen kaupungin lähettämän pyynnön mukaan Suomen Punaisella ristillä olisi mahdollisuus käynnistää vastaanottokeskuksen toiminta Kaivannossa tarvittaessa jo tulevana viikonloppuna. 

Kaivannossa kyse olisi niin sanotusta kauttakulkukeskuksesta, jossa turvapaikanhakijan on tarkoitus olla vain yhdestä kolmeen vuorokautta, jotta poliisi saa rekisteröityä kunkin turvapaikanhakijan ja hoidettua puhutuksen. Näiden ensiselvitysten jälkeen turvapaikanhakijat siirtyvät varsinaisiin vastaanottokeskuksiin odottamaan pakolaispäätöstä.

Turvapaikanhakijat ovat paenneet useimmiten Irakista tai Syyriasta, ja Tampereelle he saapuvat enimmäkseen pohjoisen kautta. Tampereen seudulla heitä ovat majoittaneet myös esimerkiksi seurakunnat leirikeskuksiinsa.

Lähetä tekstari!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Lähetä tekstari!
~
Takaisin ylös