Kangasala nappasi Suomen kärkilaiturin – LP taistelee taas mestaruudesta

0
Kangasala sai napattua taitavan maajoukkuelaiturin. Salla Karhu täydentää LP:n joukkueen oivallisesti. Kuva: Lentopalloliitto

Suomen kärkilaiturin Salla Karhun pestaaminen kruunasi Kangasalan keväisen hankinta-aallon.

Jo nyt uskaltaa sanoa, että LP Kangasala taistelee tulevalla liigakaudella Suomen mestaruudesta.

Kangasala on käyttänyt korona-ajan tehokkaasti hyväkseen ja koonnut vaikeiden viikkojen aikana erittäin iskukykyisen joukkueen.

Kova ryhmä vahvistui entisestään, kun Kangasala sai kaapattua Suomen kärkipelaajiin kuuluvan Salla Karhun.

– Salla oli meidän hankintalistalla ykkösnimenä. Hienoa, kun saimme eniten toivomamme laiturin, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen iloitsi.

Pihtiputaalta siirtyvä Karhu on vielä sairaslistalla joulukuisen tapaturman jäljiltä. Silloin häneltä napsahti akillesjänne poikki vierasottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Realistinen toipumisennuste liikkuu 8–9 kuukauden välissä.

– Jalka on parantunut aikataulun mukaan ja jopa hiukan nopeammin. Takapakkeja ei ole tullut. Kuntoutus on hyvässä vaiheessa ja hyvissä käsissä. Meillä on kova luotto siihen, että Salla on pelikunnossa jo sarjan alkuun mennessä, Keränen laskeskeli.

Karhu, 26, debytoi pääsarjassa jo kaudella 2011–12 Eurassa. Liigakokemusta löytyy myös HPK:n, Kangasalan, kasvattajaseura Oriveden Ponnistuksen ja LiigaPlokin riveistä.

Toista kertaa Kangasalle

Palkintokaapista löytyy viisi peräkkäistä SM-mitalia vuosilta 2015–19. Hän koki kultajuhlat Hämeenlinnassa keväällä 2018.

Taitava laitahyökkääjä nähtiin ensimmäisen kerran Kangasalla hopeakaudella 2014–15.

– Meidän on tarkoitus parantaa edelleen vastaanottopelaamista. Salla on siinä roolissa maan ehdotonta eliittiä ja siksi meille äärimmäisen tärkeä palanen. Hän on tottunut ottamaan ison alueen paitsi liigassa myös maajoukkueessa.

Vaikka mittaa on ”vain” 176 senttiä, hänestä on paljon apua myös verkolla.

– Salla tuo lyöntipuolelle tehoa monipuolisen hyökkäysvalikoimansa ansiosta.

Karhun ura lähti uuteen nousuun hankalan Ranskan-visiitin jälkeen. Hän palasi kesken kauden 2018–19 Quimperista ja joutui tekemään useamman kuukauden kovan työn päästäkseen vastaavaan kuntoon kuin lähtiessään.

Projekti huipentui hienoihin esityksiin syksyn 2019 EM-turnauksessa. Siellä Karhu oli useammassa ottelussa Suomen kärkihahmoja myös pallon tappamisessa.

”Saimme ne pelaaja, jotka halusimme”

Karhun pestaaminen kruunasi Kangasalan keväisen hankinta-aallon.

– Saimme ne kotimaiset pelaajat, ketkä halusimmekin (aiemmin julkaistiin passari Katja Kylmäaho ja sentteri Karoliina Friberg). Pyrimme tällä rungolla vähintään samaan kuin päättyneellä kaudella. Toki myös muiden taso määrittelee tulosta.

Keränen on keskittynyt viime ajat pallontappajien kartoittamiseen.

Viikonloppuna ilmoitettiin, ettei maajoukkuehakkuri Piia Korhonen jatka Dresdenissä. Eikös Korhonen sopisi Kangasalan kotimaistamislinjaan kuin nenä päähän?

– Piialle löytyy varmasti ottajia ympäri Eurooppaa. Tuskin hän sopii hintaluokaltaan meidän budjettiin, Keränen vastasi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.