Kangasala noudattaa koronanyrkin uusia linjauksia – Nuorten harrastustoiminnan rajoituksia lievennetään

0

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä höllensi eilen tiistaina lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksia. Kangasalan kaupunki tiedottaa toimivansa uusien linjausten mukaisesti.

Jatkossa ulkoliikunnassa alle 12-vuotiaiden ohjatussa ryhmäliikunnassa voi harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailutoiminta ei ole kuitenkaan edelleenkään mahdollista.

Alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa on edelleen mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mukaan lukien 10 henkilön ryhmäkokoa soveltamalla.

Kangasalan kaupungin nuorisotilat ovat auki 10 hengen kokoontumisrajoitus ja hygieniasuositukset huomioiden kahtena iltana viikossa. Ilmoittautuminen tehdään etukäteen nuoriso-ohjaajille.

Kyläkolli kiertää Kangasalla iltaisin keskiviikosta lauantaihin. Tarkemmat aikataulut ja ohjeet löytyvät nuorisopalveluiden sivuilta  ja Instagramista.

Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä. Kaikessa ulkoliikunnassa noudatetaan OKM/THL turvaohjeistusta.

Aikuisten ryhmäliikunta on edelleen tauolla. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta on pandemiaohjausryhmän ohjeistuksen mukaisesti suljettu kaupungin sisätiloissa 9. toukokuuta asti, ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. 

Lääkinnällinen ja muu vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina 9. toukokuuta asti.

Kirjastot ja museot pidetään toistaiseksi suljettuina 9.toukokuuta saakka pois lukien kirjaston nopea materiaalin nouto ja palautus. Lehtienlukusalit ovat suljettuina. Omatoimiaukiolot eivät ole käytössä eikä kirjastoauto liikennöi.

Pääkirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu.

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi huhtikuun loppuun saakka (1.5.-16.5. korkeintaan kymmenen henkilöä) ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.