Kangasala on hyvällä iskuetäisyydellä – Kahdeksannen peräkkäisen voittonsa napannut LiigaPloki metsästää nyt kultaa

0
Jemina Jäärni nostettiin avaukseen Ronja Heikkiniemen telottua ranteensa keskiviikon harjoituksissa. Kuva: Pertti Flinck

LiigaPloki–Kangasala  3–2
(25–22, 23–25, 17–25, 25–19, 15–12)

Ensimmäisen kuukauden kamppailut ovat todistaneet, että naisten lentopalloliigaan on saatu uutta värinää täksi kaudeksi.

Suomen mestaruus on ollut usein LP Viestin ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon välinen kauppa, mutta nyt kirkkainta mitalia hamuavat myös Kuusamon Pallo-Karhut, LiigaPloki ja LP Kangasala.

Kangasala pelasi kullan kiilto silmissä jo viime keväänä, kunnes toiveet romuttuivat huippuvireisen amerikkalaishakkurin Nikki Taylorin muljautettua nilkkansa kesken puolivälierien.

Hakkuritilanne askarruttaa myös nyt. Ykkösvaihtoehto Jooa Hänninen on ollut sivussa jonkin aikaa vaivojen takia. Tällä kertaa vaativalla paikalla peluutettiin Jemina Jäärniä ja Ronja Heikkiniemeä.

Liigatulokas Jäärni nostettiin avaukseen Heikkiniemen telottua ranteensa keskiviikon harjoituksissa. Vahvasti teipattu Heikkiniemi tuli kuitenkin kentälle toisen erän lopussa. Joukkueen ja pelaajan onneksi käsi kesti.

Kangasalan valmentaja Arttu Keränen on painottanut useaan otteeseen, ettei tässä vaiheessa kautta kannata ottaa isoja riskejä vaivojen kanssa.

– Kevääseen on vielä pitkä matka. Silloin tarvitaan kaikki pelaajat terveenä, Keränen korostaa.

Normaalisti laiturina pelaava Jäärni selviytyi vaativasta tulikokeesta mallikkaasti. Arvokkaat kokemukset lisääntyivät lopussa, kun hän pääsi Jutta Riikosen paikalle toiseksi yleispelaajaksi. Kangasala pani näiden pätkien aikana runsaasti rahaa pankkiin.

Myös Heikkiniemi on osoittanut olevansa valmis hakkurin tontille, jos valmentaja niin haluaa.

Näin hyviä vaihtoehtoja löytyy.

Nyt Kangasalan päättäjien pitää miettiä tarkkaan, miten korkealle kevään tavoite asetetaan ja kuinka pitkälle nykyisellä hakkurikalustolla voi edetä.

Kangasala pelasi jo toisen viisieräisen kamppailun LiigaPlokia vastaan kolmen viikon sisään.

Kupletin juoni oli sama molemmilla kerroilla. Kangasala eteni 2–1-johtoon, mutta pihtiputaalaisjoukkue rutisti lopulta 3–2-voiton.

Nyt Kangasalan kohtaloksi koitui syötön mureneminen. Neljänteen erään tuli peräti yhdeksän suoraa virhettä. Nämä heijastuivat myös muuhun tekemiseen.

Pitää muistaa, että LiigaPloki kuuluu juuri nyt kovimpiin mittareihin. Rajusti satsannut pihtiputaalaisjoukkue on aloittanut sarjan kahdeksalla peräkkäisellä voitolla italialaisen Alessandro Lodin komennossa.

Neljällä amerikkalaisella ja kovilla kotimaispelaajilla vahvistettu joukkue on ilmiselvästi kovat piipussa. Kevään 2006 pronssi on toistaiseksi joukkueen ainoa mitali. Nyt metsästetään kultaa.

Siihen nähden Kangasala on hyvällä iskuetäisyydellä ratkaisupelejä ajatellen.

Keräsen luotsaamasta ryhmästä löytyy nyt sekä huippulaatua että varteenotettavia vaihtoehtoja.

Laituri Mary-Kate Marshall, sentterit Julia Miniuk ja Roosa Laakkonen sekä libero Tiiamari Sievänen ovat omalla pelipaikallaan koko liigan ehdotonta eliittiä. Passari Caila Stapleton saattaa nousta samaan kastiin vielä talven mittaan.

Tälle pohjalle kelpaa rakentaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.