Koti Pääkirjoitus Kangasala on valmis Jukolaan

  Kangasala on valmis Jukolaan

  0

  Kangasala-Jukolan nimiin voidaan kirjoittaa ainakin vuodeksi uusi ennätys: se on suurin koskaan järjestetty Jukola-tapahtuma.

  20 000 osallistujaa on pidetty historiallisena rajapyykkinä. Kangasalan tapahtuman osalta raja paukahti rikki jo toukokuun alussa. Lopulliseksi osallistujamääräksi kirjattiin 20 592.

  Kangasala-Jukola on myös toistaiseksi viimeinen korpi-Jukola. Seuraavat tiedossa olevat tapahtumat järjestetään valmiin infran äärellä, muun muassa lentokentillä ja raviradoilla.

  Tässä on yksi syy, miksi mahdollisimman monen kangasalalaisenkin kannattaa suunnata tulevana viikonloppuna Heponiemen metsään. Kokeneet Jukola-kävijät tietävät kertoa, että tällaisessa metsän keskelle nostetussa tapahtumassa on ihan omanlaisensa tunnelma.

  Moni kangasala­lainen on kysynyt, miksi kaupungin keskustassa ei ole mitään erityistä Jukola-karnevaalia. Vastaus lienee ilmeinen: tapahtumakeskuksen levittäminen kahteen osaan ei ole tehokasta tai järkevää.

  Vaikka tapahtumat keskittyvät kilometrien päähän keskustasta, tapahtuma jättää kuitenkin valtavan määrän euroja talousalueelle. Ei siis yksin Kangasalle, vaan Kangasalle ja sen ympäryskuntiin.

  Kilpailuorganisaatio puhuu jopa 6-8 miljoonasta eurosta vuoden tarkastelujaksolla. Asiaa on tutkittukin, ja summaa voidaan pitää uskottavana.

  Iso osa rahasta kertyy luonnollisesti tapahtumapäivistä, mutta merkittävä summa syntyy pitkin vuotta esimerkiksi joukkueiden harjoitusmatkoista alueelle.

  Kun päälle lisätään vielä valtakunnallinen ja kansain­välinen näkyvyys, niin kylläpä saamme olla ylpeitä siitä, mitä ensi viikonloppuna tapahtuu.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän