Kangasala ottaa käyttöön tiukennetut koronarajoitukset – Katso tästä, mikä kaikki muuttuu

1

Kangasalan kaupunki ottaa käyttöön Pirkanmaan alueellisen pandemiaryhmän sunnuntaina esittämät suositukset.

Pirkanmaan koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa, ja pandemiaohjausryhmä tiukensi heikkenevän tilanteen vuoksi suosituksiaan. Suositukset tulevat voimaan keskiviikkona 2. joulukuuta.

Kangasalan kaupungin linjauksissa ja koronaohjeissa lähtökohtana on ehkäistä viruksen leviämisvaihe. Maanantaina kokoontunut Kangasalan valmiusjohtoryhmä suosittelee, että Kangasalla pidättäydytään kaikesta ei-välttämättömästä toiminnasta, jossa kootaan ihmisiä yhteen. 

Kangasalan kaupunki kertoo noudattavansa pandemiaohjausryhmän ehdotusta kaikissa toiminnoissa.

Yleisötilaisuuksissa noudatetaan suosituksen mukaista 10 henkilön rajaa. Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan noudattamaan enintään 10 henkilön rajaa sekä käyttämään maskeja ja huolehtimaan turvaväleistä. 

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Julkisten sisätilojen, museoiden ja teattereiden yleisömäärä rajataan 10 henkilöön 2.-21.12.  

Kangasala-talossa Kimmo Pyykkö -taidemuseo on auki suositusten mukaisesti niin, että museon yleisömäärä rajataan 10 henkilöön kerrallaan. Kangasala-talon lipunmyynti pysyy avoimena, mutta kaikki tapahtumat ja elokuvanäytökset perutaan 21. joulukuuta saakka.

Itsenäisyysjuhla 6.12. järjestetään ainoastaan virtuaalisena, paikalle ei oteta yleisöä. Juhla on nähtävissä kaupungin YouTube-kanavalta. 

Kulttuurikuppila-tapahtuma to 3.12. on peruttu.   

Pirkanmaan musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen ja joulukuun oppilaskonsertti Kangasala-talossa on peruttu. Myös balettiopisto, kuvataidekoulu Emil ja Taito Pirkanmaan Käsityökoulu Näpsä siirtyvät etäopetukseen 2.12.  

Valkeakoski-opistossa lähiopetus keskeytetään 2.12.-21.12 väliseksi ajaksi ja jotkut kurssit siirtyvät etäopetukseen. Opiskelijoille tiedotetaan etäopetukseen siirtymisestä henkilökohtaisesti tekstiviestillä.  

Kirjasto 

Kangasalan kirjastoissa lainaustoiminta jatkuu rajoitetusti siten, että kirjastoista voi noutaa varattua aineistoa 2.- 21.12. Kirjastojen aukioloajat ovat muutoin normaalit, mutta omatoimiaukiolot eivät ole käytössä.

Kirjastoauto jatkaa toimintaa rajoitetun lainaustoiminnan puitteissa. Kirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu. 

Suljettavat liikuntatilat 

Kaupungin sisäliikuntatilat suljetaan 2.-21.12. väliseksi ajaksi. Tilojen sulkeminen koskee myös lasten ja nuorten vapaa-ajan sisäliikuntaa.

Kilpaurheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet kuitenkin turvataan alueellisten suositusten mukaisesti. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti. 

Tässä vaiheessa kaupunki antaa koronanyrkin mukaisesti suositukset myös yksityisten liikuntatilojen sulkemisesta. Tarvittaessa koronatilanteen kehittyessä kaupunki harkitsee, tuleeko asiassa tehdä velvoittava päätös.  

Seuraavat liikuntasalit ovat suljettuina: Huutijärvi, Liuksiala, Kirkkoharju, Ruutana, Tursola, Säästökeskus, Varikko, Haviseva, Pentosali, Lukio, Suorama, Sariola, Pikkola, Vatiala, ja Pitkäjärvi. 

Lisäksi suljetaan Sahalahden, Kuhmalahden ja Pitkäjärven kuntosalit sekä Vesaniemen ja Kuhmalahden saunat. 

Jäähalli suljetaan keskiviikkona kello 15.00 ja avataan uudelleen koronatilanteen mukaan aikaisintaan 21. joulukuuta.

Uimahalli 

Kangasalan uimahalli Kuohu on suljettu 2.-21.12.   

Nuorisotilat 


Kangasalan kaupungin nuorisotilat ovat suljettuina 2.-21.12, mutta liikkuvan nuorisotila Kyläkollin toiminta jatkuu, kuten syksyllä turvallisuusohjeita noudattaen.  

Nuoriso-ohjaajien päivystys yläkouluissa, lukiossa ja Tredulla jatkuu koulupäivien aikana normaaliin tapaan. Nuoriso-ohjaajat ovat tavattavissa yhteisöpalvelu Discordissa. Tarkemmat tiedot löytyvät Instagramista. 

Muut julkiset tilat 

Kaupunki-info 

Kangasalan Kaupunki-info Lentolan Prisma-keskuksessa pidetään auki asiointikäytössä, oleskelumahdollisuus kaupunki-infossa suljetaan 21.12. asti. 

Opetuspalvelut 


Toisen asteen opetus jatkuu Kangasalla lähiopetuksena.

Ylioppilasjuhlat pidetään 4.12. suositukset huomioiden. Juhla pidetään koulun omana toimintana siten, että juhlaan osallistuvat ainoastaan syksyn ylioppilaat, eivät heidän läheisensä. 

Suositukset kasvomaskien käytöstä 

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä pysyvät voimassa. Kangasalan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaupungin toimintayksiköissä vieraileville asiakkaille.

Suositus koskee kaikkia kaupungin yksiköitä. Siten suositellaan, että esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, terveysasemilla ja hallinnon toimipisteissä vierailevat asiakkaat ja huoltajat käyttävät maskeja. 

1 kommentti

  1. Ei tee yhtään mieli tulla Kangasalle. Teillä ei siis vaaraa. Ajan mielelläni Kangasalan ohi, yli tai ali. Maailma on täynnä paikkoja, missä on rauhallista ja missä tuntee olevansa tervetullut.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.