Kangasala purkaa koronarajoituksia uusien suositusten mukaisesti – Lue tästä, mikä muuttuu

1

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tänään tiistaina koronasuositusten muutoksista parantuneen koronatilanteen johdosta. Kangasalan kaupunki tiedottaa tekevänsä muutoksia toimintaansa suositusten mukaisesti.

Lue myös: Koronanyrkki: Yksityistilaisuuksissa voi jatkossa olla 50 osallistujaa

Koronanyrkin mukaan Pirkanmaan tautitilanne on kehittynyt parempaan suuntaan, mutta alue on yhä kiihtymisvaiheessa.

Uusien suositusten mukaan aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvaohjeita noudattaen. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu toistaiseksi, ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä.

Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen aikuisten ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisällä on mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mutta ryhmäkoko voi olla korkeintaan 20.

Ulkona ohjatussa ryhmäliikunnassa 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta on lapsille ja nuorille mahdollista ulkona.

Toistaiseksi suositellaan, että kylpylät, uimahallit ja yleiset saunat pidetään yhä Pirkanmaalla suljettuina. Eläkeikäiset voivat käydä uimahallissa turvaohjeita noudattamalla.

Kangasalan uimahalli Kuohu ohjeistaa asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan. Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina toistaiseksi.

Kaupunki tiedottaa, että sen nuorisotiloissa voi turvavälejä noudattamalla olla yhteensä enintään 18 henkilöä kerrallaan. Kyläkolli liikkuu edelleen ja tapaa nuoria auton ulkopuolella.

Kirjastoissa on pääsy kokoelmatiloihin ja Taidetila Terraan. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon sulku on päättynyt ja museo avasi ovensa yleisölle tänään tiistaina. Samalla avautui myös Kangasala-talon asiakaspalvelupiste.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan ajalla kesäkuun alkuun asti. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä rajoitetaan enintään 50 henkilöön.

Pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan yksityisissä tilaisuuksissa voi olla tästedes 50 henkilöä kerrallaan turvallisuusohjeita noudattamalla. Turvallisuusohjeiden noudattaminen on merkittävää, etenkin jos joukossa on vielä rokottamattomia henkilöitä. 

Lisäksi kahden metrin turvavälin noudattaminen on tärkeää muistaa edelleen myös työpaikoilla, joissa etätyötä ei voi tehdä.

Kangasalan kaupunki tiedottaa toimivansa pandemiaohjausryhmän linjauksen ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti.

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.