Kangasala rukkasi rokotusaikatauluaan – koronarokotteiden annosväliksi suositellaan nyt 12 viikkoa

0
Koronan takia erikoissairaanhoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on Pirkanmaalla kuluvan viikon alkaessa ennallaan, mutta perusterveydenhuollon vuodeosastohoidon tarve on noussut.

Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella on päätetty pidentää vahvisterokotteeen aikataulua niin, että koronarokoteannosten väliin tulee 12 viikkoa.

Tällä hetkellä koronarokotuksiin ei voi varata aikaa. Syynä ovat saatavuusongelmat.

– Rokotukset jatkuvat välittömästi, kun rokotetta on taas saatavilla. Ilmoitamme erikseen, kun ajanvaraus rokotuksiin käynnistyy, kerrotaan Kangasalan kaupungin tiedotteessa.

Kangasalla rokotteen saavat seuraavaksi 80 vuotta täyttäneet ja vanhemmat kuntalaiset sekä heidän omaishoitajansa, kotihoidon henkilökunta ja asukkaat.

Kangasalan kaupungin päätös perustuu Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän 3. helmikuuta antamaan suositukseen pidentää koronarokotteiden annosväli 12 viikkoon.

THL:n suositus koskee vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä.

Rokotteen teho säilyy THL:n mukaan annosvälin pidennyksestä huolimatta. Muutoksen tarkoituksena on taata suurimmassa riskissä oleville kansalaisille alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin ensimmäinen koronarokote.

Pirkanmaan sairaahoitopiirin alueella muutos annosvälin pidennyksestä tulee voimaan keskiviikkona 10. helmikuuta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.