Kangasala saa oman kaaoksensa

0

Ne kangasala­laiset, jotka käyvät säännöllisesti Tampereella, kiroavat kaupungin liikenne­järjestelyitä. Samoin tekevät kaupungissa asuvat ja yrittävät. Ratikkatyömaa ja lukuisat muut rakennuskohteet ovat laittaneet kaupungin sekaisin.

Kun Kangasalle rakennettiin Kangasala-taloa ja sen viereisiä kerros­taloja, tuo kulma kylästä oli pitkään rakennus­työ­maa-aitojen viidakko. Autot pääsivät kulkemaan melko sujuvasti, mutta jalankulkijoille ja alueen yrittäjille aika oli tuskaisaa.

Nyt kaaos on siirtymässä toiselle puolelle keskustaa, uimahallin alueelle.

Hotellihanke on hyvässä vauhdissa. Hotelli on kytköksissä pysäköintitaloon, joka nousee hotellin ja läntisen hautaus­maan väliselle alueelle.

Uimahallin laajennus on niin ikään varma hanke. Samoin uuden asuin- ja liikerakennuksen rakentaminen nykyisen linja-auto­aseman kohdalle etenee määrätietoisin askelin.

Tässä hankkeessa Sanomatkin on mukana. Uskomme vahvasti hyvään tulevai­suuteen Kangasalla. Haluamme investoida uusiin, nykyistä käytännöllisempiin liiketiloihin ja edistää osaltamme uudenlaisen keskustan rakentumista.

Kun kaikki nämä hankkeet lähtevät liikkeelle, keskustelupalstat täyttyvät uudenlaisesta puheesta. Sen jälkeen ei puhuta enää siitä, että Kangasalla ei tapahdu mitään, vaan siitä, että tapahtuu aivan liian paljon kerralla.

On kuitenkin parempi kärsiä rakentamisen lieveilmiöistä muutama tiukempi vuosi kuin kymmenen pitkää vuotta. Monenlaista harmia on odotettavissa, muun muassa melua ja parkkipaikkojen vähentymistä, mutta sen kestää kyllä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.