Kangasala saa oman kirjoneulesukan – Virtuaalinen ompeluseura tarjoaa tilaisuuden yhdessä neulomiseen

0
Sukista löytyy samoja värejä kuin Merja Palinin suunnittelemasta Kangasala-kuosista. Kuva: Merja Palinin kotialbumi

Nyt on aika neuloa yhdessä ihan omat Kangasalavillasukat. Taideteollinen suunnittelija Merja Palin on suunnitellut kirjoneulevillasukan ohjeen, joka mukailee hänen jo aiemmin suunnittelemaansa Kangasala-kuosia.

Sukkaa neulotaan niin sanotusti yhteisneulontana eli ohje julkaistaan pala palalta verkossa ja kukin neuloja tekee työtä omissa oloissaan, kuka missäkin. Yhteisneulonta sopii oikein hyvin tähän aikaan, jolloin sosiaalisia kontakteja pitää välttää, eivätkä käsityön ystävät voi kokoontua neulomaan porukalla kahviloihin tai koteihin.

Palin kertoo, että prosessi on ollut varsin nopea. Malli syntyi viikonlopun aikana. Se sai nimekseen Oksalla ylimmällä.

Sukat syntyvät kahdeksassa osassa, jotka on kaikki nimetty kotiseuturakkaasti. Ohjeet julkaistaan kuvien kera joka toinen päivä. Ensimmäinen ohje ilmestyy keskiviikkona 1.4.2020 kello 17.

– Tällaisessa osissa neulomisessa on hauskaa se, että kukaan ei tiedä tarkalleen, millainen lopputulos on. Se selviää vasta kun sukat on neulottu loppuun, kertoo Palin.

Palin toki itse tietää, miltä sukan pitäisi näyttää, sillä hän on neulonut ohjeen läpi. Pari luotettavaa koeneulojaakin on saanut ohjeen tehtäväkseen.

Ohjeet jaetaan tapahtuman Facebooksivulla.

Yhteistyökumppanikseen sukkaprojektiin Palin sai Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut ja lankavalmistaja Novitan.

Lankana on Novitan 7 veljestä lanka, jota suhteellisen helposti saatavilla. Lankavärit ovat sininen 124, vihreä 366, keltainen 268, valkoinen 010 tai vaalea harmaa 047. Lisäsi tarvitaan ihan vähän punaista. Kannattaa varata valmiiksi myös sukkapuikot 3 tai 3,5.

Palin opastaa, että langat voi hankkia jo valmiiksi, niin pääsee heti neulomaan, kun ohje ilmestyy.

Palin innostaa mukaan sekä kokeneita että kokemattomia neuloja, molemmille riittää haastetta. Kuvalliset ohjeet ovat silti niin helpot, että ensikertalainenkin uskaltaa kokeilla. Ryhmästä saa apua, jos ongelmia työn edetessä ilmenee.

Ohjeet löytyvät tapahtuman sivuilta Facebookista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.