Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasala saa uuden ammattioppilaitoksen Pikkolaan

Tampereen osaamis- ja elinkeinolautakunta päätti kiirastorstaina, että Kangasalle rakennetaan uusi ammattioppilaitos.

Uutiset - 24.3.2016 kello 17.52
Kangasala saa uuden ammattioppilaitoksen Pikkolaan
Ensimmäisen vuoden opiskelijat Kermo Sammalisto, Kristian Saari ja Lauri Asikainen (oik) ahersivat kevythirsimökin kimpussa tiistaina Tredun ammattiopistolla Huutijärvellä.

Tilaajapäällikkö Pekka Kivekäs esitti, että tarveselvitys liitteineen hyväksytään jatkovalmistelun pohjaksi. Selkosuomella sanottuna tämä tarkoittaa, että hanke etenee suunnitelman mukaan.

Osaamis- ja elinkeinolautakunnassa Kangasalaa edustaa sahalahtelaisvaltuutettu Simo Arra (kesk). Hänen mukaansa kouluhanke ei herättänyt paljon keskustelua.

– Lähinnä kiiteltiin sitä, että hanke kokoaa hienosti toisen asteen koulutuksen samalle kampukselle. Myös yläkoulun läheisyydestä saadaan valtavasti synergiaetua, Arra kertoo.

 

Asia on edennyt Kangasalla siten, että kunnanhallitus hyväksyi maanantaina Huutijärvellä sijaitsevan ammatti­koulun kiinteistökaupan esisopimuksen.

Sopimuksen mukaan Tredu-Kiinteistöt Oy myy kunnalle ammattioppilaitoksen kiinteistön ja siihen liittyvät maa-alueet 2,9 miljoonalla eurolla.

Se, että kunta suostui ostamaan vanhan ammattikoulun, oli koko hankkeen etenemisen kannalta keskeinen asia. Kaupassa osapuolet sopivat, että Tredun kiinteistöyhtiö rakentaa kustannuksellaan uuden ammattioppilaitosrakennuksen Pikkolaan kunnan osoittamalle tontille.

Kangasalan valtuuston pitää vielä hyväksyä 2,9 miljoonan määräraha vuoden 2018 taloussuunnitelmaan.

Kaava-asiat ovat Pikkolassa kunnossa ja lainvoimaiset. Käytännön esteitä rakentamisen aloittamiselle ei kunnan puolelta ole.

 

Uuden ammattioppilaitoksen tulee olla valmis ja luovutettu Tredulle viimeistään kesällä 2019. Koulutyö talossa alkanee käytännössä kuitenkin jo 2018.

Tampereen seudun ammatti­opiston, Tredun, toiminta perustuu 12 kunnan yhteistyösopimukseen. Tredulla on yhdeksällä paikkakunnalla 22 toimipistettä. 

Kangasalan toimipisteessä opiskelee tällä hetkellä yli 300 opiskelijaa. Uuden koulun myötä oppilasmäärä kasvaa noin 600:aan.

Uuteen toimispisteeseen on suunniteltu seuraavia linjoja: matkailu- ja ravitsemisala, elintarvikeala, sosiaali- ja tervesala, sähkö- ja automaatioala, tieto- ja tietoliikenneala, talotekniikka, rakennusala, kiinteistöpalvelut, turvallisuusala ja valmentava koulutus.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös