Kangasala saa uuden työryhmän selvittämään päihde- ja mielenterveystyön tilaa: ”Vuoden aikana on tapahtunut huolestuttavia asioita”

0
Kangasalan kaupunginvaltuusto päätti työryhmän perustamisesta yksimielisesti.

Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskus perustaa työryhmän selvittämään päihde- ja mielenterveystyön tilaa Kangasalla. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta yksimielisesti maanantain kokouksessa.

Asia lähti liikkeelle Iikka Nikkisen (vas) ja 28 muun valtuutetun aloitteesta. Nikkinen iloitsi puheenvuorossaan siitä, että aloite pääsi maaliin asti.

– Jätimme aloitteen viime keväällä, ja nyt vajaata vuotta myöhemmin on entistä selkeämpää, että aloite on ajankohtainen ja tärkeä kasvavalle kaupungillemme, Nikkinen puhui valtuustolle.

Uuden työryhmän selvitystyön on määrä valmistua toukokuun loppuun mennessä.

– Päihde- ja mielenterveysongelmat koskettavat meitä kaikkia jollain tavalla, joko henkilökohtaisesti tai sitten läheisen kautta. Valtuutettuina meillä on vastuu pitää huoli siitä, että Kangasalla saadaan palvelua ja apua juuri silloin kun sitä on tarve saada, Nikkinen totesi.

Hän muistutti kokouksessa siitä, että hoidon viivästyminen voi vaikeuttaa ja hidastuttaa paranemista ja pahimmillaan johtaa esimerkiksi työkyvyttömyyteen.

– On siis inhimillisesti sekä taloudellisesti perusteltavaa, että panostamme reippaasti päihde- ja mielenterveystyöhön.

Nikkinen huomautti, että työryhmällä on edessään haastava työ.

– Kaupungissamme on vuoden aikana tapahtunut huolestuttavia asioita. Kangasala on huonoimpien kuntien joukossa Pirkanmaalla niin alle 18-vuotiaiden kuin myös täysi-ikäisten huumetilastoissa.

Hän toivookin työryhmälle työrauhaa ja mahdollisuuksia saavuttaa sille asetetut tavoitteet.

– Nyt tarvitsemme konkreettisia toimia ja me tarvitsemme niitä pian.

Lue myös: Kannattaako nuorten huumetilanteesta huolestua Kangasalla? KS kokosi yhteen kuusi ammattilaista aiheen ympärille

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.