Kangasala sai valtiolta merkittävän tuen – Aakkulantien kevyen liikenteen väylä levennetään ja parannetaan pyöräilyn pääreitiksi

0
Pyörä pyörätie

Kangasalan Aakkulantien jalkakäytävän ja pyörätien parantaminen on saanut valtion tukea yli 300 000 euroa.

Investointituen myönsi liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Tuki on annettu kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen.

Rahoitus on osa liikenne- ja viestintäministeriön Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toteutusta. Kaikkiaan tukea myönnettiin yhteensä 12 hankkeelle 3,5 miljoonaa euroa.

Kangasala sai tukea yhteensä 339 000 euroa. Tuki myönnettiin Aakkulantien nykyisen huonokuntoisen ja kapean yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien parantamiseksi kaupungin pyöräilyn pääreitiksi.

Hankkeessa parannetaan Aakkulantietä Mallitien ja Kaarina Maununtyttären tien välillä.

Jalkakäytävä ja pyörätie levennetään nykyisestä yhdistetystä 2,5 metrin levyisestä väylästä 4,5 metrin erotelluksi väyläksi, jossa jalankulku ja pyöräily on eroteltu omille kaistoilleen.

Parannettavan osuuden pituus on noin 1,4 kilometriä.

Valmista jo ensi vuonna

Hankkeen suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja rakentaminen aloitetaan myöhemmin tänä vuonna. Valmista on näillä näkymin ensi vuoden aikana.

Aakkulantie on määritelty osaksi kaupungin jalankulun ja pyöräilyn pääreitistöä, joka yhdistää nykyiset pyöräilyn seudulliset pääreitit Kangasalantieltä sekä Ranta-Koivistosta Finnentielle tulevan reitin.

Tavoitteena on luoda sujuva reitti lännestä päin tultaessa kohti Pikkolan Roineen kampusaluetta ja Kangasalan keskustaa.

– Nykyisen huonokuntoisen sekä kapean jalkakäytävän ja pyörätien korjaaminen parantaa nauhataajaman pyöräilyolosuhteita huomattavasti, ja samalla Aakkulantien kautta pyöräilyn sekä jalankulun turvallisuus ja sujuvuus paranevat merkittävästi, kaupungin tiedotteessa todetaan.

– Aakkulantien pyörätien ja jalkakäytävän parantamisen myötä Aakkulantien kautta muodostuu viihtyisä ja sujuva väylä, joka palvelee sekä arkiliikuntaa että työmatkaliikuntaa, teksti jatkuu.

Hanke on jatkoa Finnentien ja Kaarina Maununtyttären tien parannushankkeille, joiden yhteydessä toteutettiin eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.