Kangasala taas askeleen lähempänä toista työllisyyden kuntakokeilua

0

Kaupunginhallitus päätti eilisessa kokouksessaan, että Kangasalan kaupunki sitoutuu julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista koskevaksi kokeilualueeksi hallituksen esitysluonnoksen mukaisesti.

Kokeiluun sitoutumisen ehtona on, ettei hallituksen esitys eduskuntakäsittelyssä syntyvine muutoksineen poikkea merkittävästi esitysluonnoksesta.

Lisäksi kaupunki edellyttää, että työllisyyden kuntakokeilun resurssointiin, hankintayhteistyön periaatteisiin, työnjakoon työttömyysturvatehtävissä, työnhakijaksi ilmoittautumisen sujuvuuteen ja TE-toimiston työnantajayhteistyön kohdentumista koskeviin reunaehtoihin ei tule kaupungin kannalta kielteisiä muutoksia valmistelun edetessä.

Edelliset alueelliset kuntakokeilut päättyivät vuoden 2018 lopussa.

Kaupunki päätti marraskuussa työllisyyden kuntakokeiluun hakeutumisesta osana Pirkanmaata. Työ- ja elinkeinoministeriö vahvisti joulukuun alussa Pirkanmaan kokeilun jatkovalmisteluun.

Lopullisesti kokeilualueista päättää eduskunta kokeilulain hyväksymisen yhteydessä keväällä 2020.

Kohderyhmänä myös nuoret ja maahanmuuttajat

Edelliset alueelliset kuntakokeilut päättyivät vuoden 2018 lopussa.

Työllisyyden kuntakokeilujen piirissä ovat työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan.

Lisäksi kokeiluun kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat ja kaikki maahanmuuttajat, jotka ovat joko työttömänä tai työvoimapalveluissa hanke-alueiden te-toimistoissa.

Kuntakokeilussa kotikunta vastaa näiden asiakasryhmien te-palveluiden tarjoamisesta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.