Kangasala-talossa kävi ennätysmäärä vieraita – myös taidemuseossa kävijäennätys

1
Kangasalan lukion musikaali Hullu Prinssi oli yksi viime vuoden menestyksistä Kangasala-talossa. Näyttävät joukkokohtaukset mahtuvat hienosti talon lavalle. Kuva: Samu Toivonen

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo kiinnostivat vimme vuonna ennätysmäärää vierailijoita. Molemmat ylsivät uuteen kävijäennätykseen. Kangasala-talossa vieraili yhteensä 54566 asiakasta, joista 15733 kävi taidemuseossa.

Kävijämäärien lisäksi Kangasala-talossa kasvoi myös tapahtumamäärä. Vuoden aikana talossa oli viisi sataa tapahtumaa – parhaina päivinä siis monta.

Vuoden kohokohtia olivat muun muassa Hullu Prinssi -musikaali ja irlantilaisen musiikin tapahtuma Kangasala Irish Festival. Myös laaja elokuvatarjonta on toimitusjohtaja Timo Kotilaisen mukaan otettu yleisön keskuudessa hyvin vastaan.

Kotilainen on iloinen kasvusta ja erityisesti siitä, että Kangasala-talo on oppinut tuntemaan yleisönsä ja yleisö on tullut tutuksi talon kanssa.

– Tapahtumamäärät ja sisällöt ovat nyt tasolla, joka viiden toimintavuoden jälkeen on tavoitteena ollutkin, summaa toimitusjohtaja Kotilainen.

Kevätkauden uusia tuulia ovat ohjelmiston lisäksi uudistukset aulan ja Gallerian sisustuksessa.

Kotilaisen mukaan kevään myynti näyttää enteilevän kasvavia kävijämääriä.

Heimon taidemuseon suosituin

Kimmo Pyykkö -taidemuseon suosituimmaksi näyttelyksi nousi alkuvuonna esillä ollut Samuli Heimosen näyttely, jossa vieraili yhteensä 7797 ihmistä. Kangasalalaisen Einar Ilmonin taidetta kesäkuukausina esitelleessä näyttelyssä kävijöitä oli reilu 5000 ja syyskuussa avattuun Riitta Nelimarkan näyttelyyn tutustui vuoden loppuun mennessä 2789 kävijää. Kokonaiskävijämäärä kohosi viime vuodesta lähes tuhannella.

Taidemuseon intendentti Soila Kaipiaisen mukaan kävijämääriä tärkeämpää kuitenkin on, että kävijät ovat löytäneet museon. Hänen mukaansa sekä näyttelytarjonta että oheistapahtumat ovat osoittautuneet kiinnostaviksi.

Helmikuussa Kangasala-talolle tulee täyteen viisi ensimmäistä toimintavuotta. Taidemuseo hyväksyttiin valtionosuusmuseoksi vuoden 2020 alusta ainoana uutena taidemuseona Pirkanmaalla.

1 kommentti

  1. Kertokaapa montako maksavaa asiakasta kävi ja paljonko tuloja oli ilman tukia ja paljonko ovat vuotuiset kustannukset.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.