Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasala tarvitsee valoa

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 5.12.2018 kello 7.00

Eräs lukijamme soitti meille vähän aikaa sitten. Hän oli tuohtunut ja huolissaan, koska Kangasalan torin valaistus on ollut koko syksyn huono. Hänen mielestään se on turvallisuusriski alueella kulkeville.

Rouva on aivan oikeassa. Suomen syksy on pitkä ja pimeä, siksi valaistus on entistä suuremmassa roolissa elinympäristöä suunnitteltaessa.

Varsinkin parkkipaikoilla riski autoilijoiden ja jalankulkijoiden törmäyksiin kasvaa, jos valoa ei ole riittävästi.

Kangasalan ydinkeskustaa suunnitellaan parhaillaan uusiksi. Torin alue uudistuu väistämättä pelkästään uusien rakennusten ja liikenne­järjestelyjen vuoksi.

Tällä hetkellä kangasala­laiset voivat vain kateellisena katsella muiden kaupunkien valaistusratkaisuja. Esimerkiksi naapurikaupunki kylpee valossa, näin ollut jo monien vuosien ajan.

Kangasalla on joitakin valoteoksia, mutta näin pimeään aikaan ne eivät riitä minnekään.

Uusi kaupunki tarvitsee tyylikkäitä ja kestäviä valoratkaisuja. Ne eivät ole halpoja, mutta helpottavat huomattavasti syksyn ankeutta ja luovat viihtyisyyttä ympäristöön.

Nyt on kausivalojen aika. Joskus valaistusratkaisut eivät miellytä naapurin silmää ja sopu saattaa kärsiä pahemman kerran.

Valot ovat pääsääntöisesti ilo silmälle. Mutta toki, jos on kovin mieltynyt amerikkalaistyyliseen talon kuorruttamiseen erilaisilla valoketjuilla ja -hahmoilla, kannattaa kysyä toinenkin mielipide, miltä kokonaisuus näyttää.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös