Kangasala täsmentää koronaohjeitaan: Kaupunginsairaalaan vierailukielto

0

Kangasalan kaupunki täsmentää koronaohjeistuksiaan Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän ehdotuksen mukaisesti.

Pandemiaohjausryhmä, eli niin kutsuttu koronanyrkki linjasi, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan järjestää ulkona myös 2.-21. joulukuuta välisenä aikana.

Koronanyrkin mukaan harrastustoiminta ei kuulu aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusten piiriin. Ohjattua harrastustoimintaa kannattaa järjestää sen mukaan pienissä ryhmissä.

Kangasalan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut toimivat kuitenkin kaupungin valmiusjohtoryhmän maanantaina antamien ohjeiden mukaisesti. 

Lisäksi alueellinen pandemiaohjausryhmä on täydentänyt viime viikolla antamiaan koronasuosituksiaan terveydenhuollon yksiköiden vierailuista.

Suosituksen mukaisesti terveydenhuollon yksiköissä vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja kriittisesti sairailta.

Kangasalan kaupunginsairaalan osastolla vierailut kielletään joulukuun alusta alkaen. Saattohoidossa olevien ja kriittisesti sairaiden omaisten vierailut sovitaan erikseen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää 1. joulukuuta antamassaan päätöksessä tartuntatautilain nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.  

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä.

Kangasalan kaupunki suosittelee, että Kangasalla pidättäydytään nyt kaikesta, ei-välttämättömästä toiminnasta, jossa kootaan ihmisiä yhteen. 

Lue myös: Kangasala ottaa käyttöön tiukennetut koronarajoitukset – Katso tästä, mikä kaikki muuttuu

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.