Kangasala teettää selvityksen liityntäpysäköinnistä

0
Tupatien liityntäpysäköintialueella oli viime perjantaina hyvin tilaa.
Tupatien liityntäpysäköintialueella oli viime perjantaina hyvin tilaa.

Kangasala kaupunki on tilannut Linea Konsultit Oy:ltä selvityksen liityntäpysäköinnin nykytilasta ja kehitystarpeista.

Kaupunki pyrkii liityntäpysäköinnin avulla edistämään ympäristölle kestävämpää liikkumista ja tarjoamaan vaihtoehdon pelkästään henkilöautolla kulkemiselle.

Selvitystyö sisältää autojen liityntäpysäköintipaikkojen käyttäjäkyselyn, käyttöasteiden laskennan sekä liityntäpysäköinnin viitoitukseen, pysäköintiopastuksen sijoitteluun ja selkeyteen sekä kulkuyhteyksiin liittyvää arviointia.

Liikennesuunnittelija Tuomas Kähkösen mukaan selvitys antaa valmistuttuaan kokonaiskuvan liityntäpysäköinnin kysynnästä ja nykyisten paikkojen riittävyydestä. Samalla selviää, on nykyisiä alueita tarpeen parantaa ja laajentaa tai kaivataanko kokonaan uusia alueita.

Tietoa kaivataan myös käyttäjien matkaketjusta, saapumissunnista ja syistä hyödyntää liityntäpysäköintiä.

Selvitys tukee Kangasalan kaupungin liittymistä Hinku-sitoumukseen ja seutukunnan yhteistä tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Kähkösen mukaan siitä on apua myös Kangasalan kaupunkistrategian toteutuksessa.

Työ myös kertoo, onko liityntäpysäköinnillä saavutettu sille asetettuja tavoitteita ja asioita.

Selvitystyö maksaa 6 500 euroa. Se sisältää muun muassa verkkokyselyn suunnittelun ja toteutuksen, käyttöasteiden laskennan kahtena arkiaamuna ja loppuraportoinnin johtopäätöksineen ja kehittämisideoineen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.