Kangasala tempaisi koululaisten pyöräilyn puolesta – 100 polkijaa lähti Kangasalan torilta kohti kouluja

0

Kangasalan tori täyttyi polkevista koululaisista tänään maanantaina.

Nauhataajaman sekä Sariolan koulujen oppilaat polkivat 100 uudenuutukaista koulupyörää kulkueina torilta kouluille kaupunginjohtajan, kaupungin rakennuspäällikön ja opetuspäällikön johdolla.

Kulkue oli osa Fiksusti kouluun -haastekilpailua, jonka Kangasala voitti yhdessä Kuopion kanssa.

Koulupyörät on rahoitettu haastekilpailun voittorahoista. Haastekilpailun tarkoituksena oli lisätä koululaisten aktiivista liikkumista sekä koulumatkoilla että koulupäivän aikana, sillä vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu terveyden kannalta riittävästi eli vähintään tunnin päivässä. Liikuntatunnit ja viikoittaiset liikuntaharrastukset eivät riitä täyttämään lasten liikkumisen tarpeita.

Koulumatkan kulkeminen jalan tai pyörällä on helppo tapa lisätä lasten liikkumista ja pienentää samalla perheen hiilijalanjälkeä.

Uusilla koulupyörillä liikutaan koulujen eri toimipaikkojen välillä sekä kuljetaan esimerkiksi liikuntapaikoille ja luontokohteisiin.

Oppimisympäristön laajentaminen koulun ulkopuolelle on tärkeä osa uutta opetussuunnitelmaa ja ilmiöoppimista, ja se onnistuu kätevimmin pyörillä.

Koulupyörien lisäksi Kangasalla on haastekilpailun myötä tiivistetty eri hallinnonalojen yhteistyötä koululaisten liikkumisen lisäämiseksi, rakennettu koulujen pihoihin lisää polkupyörätelineitä ja -katoksia, otettu pyörien huolto valinnaiseksi oppiaineeksi, hankittu pyöränhuoltopakit sekä järjestetty pyöränhuoltotapahtumia.

Fiksusti kouluun -haastekilpailu on LIKES-tutkimuskeskuksen ja Sitran hanke, jossa Liikkuva koulu -ohjelma toimii yhteistyössä. Liikkuva koulu -ohjelma on yksi hallituksen kärkihankkeista, ja kaikki Kangasalan koulut toteuttavat ohjelmaa.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.