Kangasala Triathloniin tulossa ennätysmäärä osanottajia – kisa valtaa keskustan

0
Viime vuoden päämatkan ylivoimainen voittaja Juuso Manninen uintiosuudella. Kuva: Jouni Valkeeniemi

Kuudennen kerran järjestettävä Kangasalan Triathlon tekee osanottajaennätyksen. Järjestäjien mukaan lähtöviivalla nähdään lajin Suomen parhaat.

Viikonloppuna järjestettävä Kangasala Triathlon on jo kuudes. Tapahtuman kisakeskus on muuttanut kaupungin keskustaan. Kisakeskus on Vesaniemen uimarannalla, ja suuri osallistujajoukko näkyy todennäköisesti myös Kangasalan keskustassa. Osallistujia on 559, mikä on yli 200 kilpailijaa enemmän kuin vuosi sitten. Kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, oli kilpailijoita 280. Osallistujamäärä on siis kaksinkertaistunut.

Kilpailijamäärä saattaa kasvaa vielä, sillä ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 5.8.2020 kello 00.00. Järjestäjät lupaavat, että mukaan ehtii vielä kisa-aamuna, jos sarjoissa on tilaa.

Kangasalan Triahtlonin historian ensimmäinen puolimatkan kisa lauantaina on saanut maan kärkinimet liikkeelle. Mukana ilmoittautuneiden joukossa ovat tamperelainen Anni Antikainen, espoolaisen Triathlon Suomi /Team Cervelon kilpailijat Juha-Matti Halonen ja Joona Tuikka.

Sunnuntain kisapäivän aloittaa Lasten Triathlon. Mukaan on ilmoittautunut yli 60 kilpailijaa, mikä on uusi ennätys. Nuorin kilpailija on 4-vuotias. Lasten sarjassa voi 25 metrin uintiosuudella olla toinen vanhempi henkisenä tukena ja kellukkeita saa käyttää. 500 metrin pyöräilyssä voi mennä osuuden potkupyörällä tai apupyörien avulla. Kisa päättyy 125 metrin juoksuun.

Sunnuntaina nähdään myös kokeilu triathlon sekä kuntosarja, jossa paratriathlonisti Liisa Lilja valmistelee kisakuntoa elokuun maailmancupin kisoihin. Lilja on maailmanmestari, Euroopan mestari ja olympiakävijä. Hän oli Rion kisoissa neljäs. Lilja jatkaa sunnuntaipäivää vielä perusmatkan viestissä pyöräilijänä.

Sunnuntain kisapäivän päättää perusmatkan triathlon. Mukaan ovat ilmoittautuneet  muun muassa Juuso Manninen, Toni Pystölä, Tero Setola ja Yrjö Qvarnberg .

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.