Kangasala valmistautuu kirjastojen ja museoiden avaamiseen

0
Koronatilanne edellyttää edelleen esimerkiksi maskien käyttöä. Kuva: KS Arkisto
Kuva: KS Arkisto

Kangasalan kaupunki tiedottaa valmistautuvansa kirjastojen ja museoiden avaamiseen Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaisesti.

Lue myös: Koronanyrkki: Kirjastot ja museot voivat avata ovensa – Pirkanmaa palaa kiihtymisvaiheeseen

Koronanyrkin mukaan Pirkanmaan alueella koronatilanne on edennyt myönteiseen suuntaan, jonka vuoksi kirjastot ja museot voidaan nyt avata hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Kokoelmatilat avataan Kangasalan kirjastoissa, mutta omatoimiaukiolojen käyttöönotosta ja kirjastoauton palaamisesta reiteille tiedotetaan myöhemmin. Pääkirjaston Taidetila Terra avataan.

Maskisuositus on edelleen voimassa sisätiloissa.

Ulkoliikunnassa alle 12-vuotiaiden ohjatussa ryhmäliikunnassa voi harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailutoiminta ei ole mahdollista.

Alle 20-vuotiaiden vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa on edelleen mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mukaan lukien 10 henkilön ryhmäkokoa sisätiloissa soveltamalla.

Aikuisten ryhmäliikunta on edelleen tauolla. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta on pandemiaohjausryhmän ohjeistuksen mukaisesti suljettu kaupungin sisätiloissa toistaiseksi ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. 

Lääkinnällinen ja muu vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina 16. toukokuuta asti.

Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi 16. toukokuuta saakka, ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.