Kangasala yhteistyötahona Kaupin alueen uudessa kehityshyvinvointikeskuksessa

0

Kangasalan kaupunki on ilmoittanut olevansa kiinnostunut selvittämään kuntien välisen yhteistyön mahdollisuuksia Tampereelle Kaupin alueelle rakennettavan yliopistollisen kehityshyvinvointikeskuksen rakentamiseksi.

Kehityshyvinvointikeskukseen on tarkoitus tulla Tampereen kaupungin itäisen keskusta-alueen terveysasema sekä muita kaupungin hyvinvointipalveluja. Ne kytketään niiden kehittämistä tukevaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä vahvaan ennaltaehkäisevään työhön.

Tampereen kaupunki sai kehityshyvinvointikeskukselle poikkeusluvan sosiaali- ja terveysministeriöltä.

Hankkeeseen osallistuminen toteuttaa kaupunkistrategiaa

Kangasala odottaa hyvinvointikeskuksen tuovan vahvistusta sote-alan osaamiseen, ja palvelevan koulutus-, kehitys- ja palvelukeskittymänä.

– Odotan, että kehityshyvinvointikeskuksen tutkimus-, kehittämis-, opetus- ja innovaatiotoiminta osaltaan lisää uudenlaisten palveluinnovaatioiden käyttöönottoa ja osaavan henkilöstön saatavuutta myös Kangasalan alueella, sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne kommentoi.

Kehityshyvinvointikeskus toteuttaa osaltaan Kangasalan kaupungin kaupunkistrategian 2025 tavoitteita, joita ovat uudistuva toimintakulttuuri, hyvinvoinnin tukeminen, osaava henkilöstö ja opetuksen ja koulutuksen edelläkävijyys, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen kertoo olevansa kaupunkiseudun osalta yhteistyön ja yhdessä tekemisen kannalla.

Kehityshyvinvointikeskus on valmisteluvaiheen työnimi, ja asian edetessä kokonaisuudelle etsitään parempi nimi.

Keskuksen suunnittelussa ovat Tampereen kaupungin ja Kangasalan lisäksi olleet mukana Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Pirkanmaan sote-valmistelu.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.