Kangasalalaisäidit ovat taistelleet kymmenen vuotta perheneuvolan kanssa – Tampereen seudun autismiyhdistyksen mukaan Kangasalan perheneuvolan tilanne on seudun huonoin

3
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kuva: Pauliina Lindell

Kolmen kangasalalaisäidin Sannan, Katrin ja Millan puheesta kuuluu turhautuminen, väsymys ja kiukku. Heidän mukaansa Kangasalan perheneuvolaan on ensinnäkin vaikea päästä. Toiseksi avuntarvitsijoihin suhtaudutaan vanhemmuutta syytellen ja kyseenalaistaen. Viime…


Tämä sisältö on vain Kangasalan Sanomien tilaajille

Jos olet tilaaja, saat sisällön käyttöösi kirjautumalla sisään. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröi tunnuksesi tästä.

TilaaKirjaudu

3 kommenttia

  1. Miksei muuteta jos tilanne on noin paha. Kai lapsen etu ajaa taloudellisen edun edelle, vai onko niin että kunnan tulee toimia mutta vanhempien ei? Itse pakkaisin kamat ja muuttaisin sinne missä apua on helpoiten saatavilla.

  2. Perheneuvolan psykologeilla on ainakin puutteellinen neuropsykologian osaaminen. Järkyttävän paljon stereotyyppistä käsityksiä ja virheellistä tietoa, joka osaltaan varmasti vaikuttaa lapsille tehtävien psykologisten ja neuropsykologisten testien tulkitsemiseen. Tästä voimmekin nostaa esiin kysymyksen, että leikkaako kaupunki sieltä mistä ei pitäisi? Nyt jos koskaan olisi syytä uudelleen kouluttaa Perheneuvolan työntekijät. Huolestuttavinta on se, että jopa puheterapeuttien ja fysioterapeutin kirjaukset antavat enemmän kuvausta ja viitettä lapsen nepsypiirteistä kuin psykologien tekemät testit. Perheneuvolassa ei myöskään tiedetä mihin kaikkiin tukiin ja palveluihin lapsen vanhemmilla on oikeus saada. Usein ohjataan lasun asiakkaaksi vaikka lain puitteissa oikea osoite on vammaispalvelut. Ja se onkin tarina erikseen miten Kangasalla vammaispalvelussa kohdataan nämä perheet.

  3. Jaskas: perheitä on muuttanut pois. Myyvät kotinsa, sisarukset joutuvat vaihtamaan päiväkotia ja koulua ja vanhemmat vievät verotulonsa uuteen asuinkuntaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.