Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasalalaiseksi profiloituva taiteilija Kimmo Pyykkö teki merkittävän taidelahjoituksen kaupungille

Taiteilija Kimmo Pyykkö on lahjoittanut Kangasalan kaupungille merkittävän osan taidemuseon kolmannen kerroksen pysyvän näyttelyn Pitkän matkan ateljeen teoksista. Lahjoitettujen teosten omistus siirtyy Kangasalan kaupungille ja edelleen Kangasala-talo Oy:lle, joka toimii kokoelman ylläpitäjänä.

Uutiset - 12.3.2019 kello 15.39
Kangasalalaiseksi profiloituva taiteilija Kimmo Pyykkö teki merkittävän taidelahjoituksen kaupungille
Kimmo Pyykkö ja Oskari Auvinen Kimmo Pyykön Korvenperä -teoksen edessä taidemuseon kolmannessa kerroksessa. Kuva: Annikka Lampo

Pyykkö, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen ja Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen allekirjoittivat lahjoitussopimuksen viime viikolla

– Tämän lahjoituksen myötä iso lohko taiteilija Kimmo Pyykön elämäntyöstä siirtyy Kangasalan kaupungille. Vaikka elämä on kuljettanut valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettua taiteilijaa moneen paikkaan, Kimmo Pyykkö on aina halunnut profiloitua kangasalalaisena, emeritus professori Aulis Aarnio luonnehti tilaisuudessa

Kimmo Pyykkö korosti omassa puheessaan Kangasalan Korvenperällä viettämänsä lapsuuden ja nuoruuden merkitystä sekä sen heijastumista taiteeseensa.

– Kangasalalaisuus ja erityisesti korvenperäläisyys ovat olleet ainutlaatuisessa roolissa elämässäni ja siksi elämäntyön lahjoittaminen juuri Kangasalan kaupungin huomaan tuntuu luontevalta, Pyykkö kertoi.

Kangasala-talon oman kokoelman lisäksi kaupungilla ja taidemuseolla on deponointisopimus suuresta määrästä muita Kimmo Pyykön teoksia.

Kangasala-talon rakentamisen yhteydessä taiteilija Kimmo Pyykkö lahjoitti rakennuksen tiloihin teoksia, kuten kolmiosaisen Libretto-veistoksen, puureliefin Mielen maisema sekä pronssisen Elämänkaari-reliefin. Myös nämä teokset sekä Kangasala-talon eteen siirretty kaupungin ennestään omistama Dialogi-veistos liitetään osaksi Kimmo Pyykkö -taidemuseon kokoelmaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös