Kangasalalaiseksi profiloituva taiteilija Kimmo Pyykkö teki merkittävän taidelahjoituksen kaupungille

0
Kimmo Pyykkö ja Oskari Auvinen Kimmo Pyykön Korvenperä -teoksen edessä taidemuseon kolmannessa kerroksessa. Kuva: Annikka Lampo

Taiteilija Kimmo Pyykkö on lahjoittanut Kangasalan kaupungille merkittävän osan taidemuseon kolmannen kerroksen pysyvän näyttelyn Pitkän matkan ateljeen teoksista. Lahjoitettujen teosten omistus siirtyy Kangasalan kaupungille ja edelleen Kangasala-talo Oy:lle, joka toimii kokoelman ylläpitäjänä.

Pyykkö, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen ja Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen allekirjoittivat lahjoitussopimuksen viime viikolla

– Tämän lahjoituksen myötä iso lohko taiteilija Kimmo Pyykön elämäntyöstä siirtyy Kangasalan kaupungille. Vaikka elämä on kuljettanut valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettua taiteilijaa moneen paikkaan, Kimmo Pyykkö on aina halunnut profiloitua kangasalalaisena, emeritus professori Aulis Aarnio luonnehti tilaisuudessa

Kimmo Pyykkö korosti omassa puheessaan Kangasalan Korvenperällä viettämänsä lapsuuden ja nuoruuden merkitystä sekä sen heijastumista taiteeseensa.

– Kangasalalaisuus ja erityisesti korvenperäläisyys ovat olleet ainutlaatuisessa roolissa elämässäni ja siksi elämäntyön lahjoittaminen juuri Kangasalan kaupungin huomaan tuntuu luontevalta, Pyykkö kertoi.

Kangasala-talon oman kokoelman lisäksi kaupungilla ja taidemuseolla on deponointisopimus suuresta määrästä muita Kimmo Pyykön teoksia.

Kangasala-talon rakentamisen yhteydessä taiteilija Kimmo Pyykkö lahjoitti rakennuksen tiloihin teoksia, kuten kolmiosaisen Libretto-veistoksen, puureliefin Mielen maisema sekä pronssisen Elämänkaari-reliefin. Myös nämä teokset sekä Kangasala-talon eteen siirretty kaupungin ennestään omistama Dialogi-veistos liitetään osaksi Kimmo Pyykkö -taidemuseon kokoelmaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.