Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasalalaiset antoivat ennakkoääniä vilkkaasti

Eurovaaliessa äänesti ennakkoon 5 069 kangasalalaista. Heistä naisia oli 2 652 ja miehiä 2 417. Ennakkoäänestysprosentti oli tasan 21.

Uutiset - 22.5.2019 kello 13.23
Kangasalan Sanomat
Kangasalalaiset antoivat ennakkoääniä vilkkaasti
Marja Martikainen paljasti, ettei ehdokkaan valitseminen ollut helppoa. Pohdinta hyvän, samanmielisen ystävän kanssa auttoi asiaa. Pääkirjastossa vaalitoimitsijana ollut Linda Mäkinen kertoi, että ensimmäisenä äänestyspäivänä oli vilkasta, viikonloppuna hiljaisempaa.

Koko Pirkanmaan äänestysprosentti oli 22,9

Paikkakuntalaiset olivat nyt huomattavasti innokkaampia äänestäjiä kuin viisi vuotta sitten. Silloin europarlamenttivaaleissa äänesti ennakkoon hieman yli 14 prosenttia kangasalalaisista.

Europarlamenttivaalien varsinainen äänestyspäivä on ensi sunnuntaina. Äänestää saa vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty postitse tulleeseen ilmoituskorttiin.

Vaalihuoneistot avautuvat vaalipäivänä aamuyhdeksältä ja ovat auki kello kahdeksaan illalla. Mukana pitää olla kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Europarlamenttivaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 26.5.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös