Koti Uutiset Kangasalalaisilla kesäkahviloilla on omat vetonaulansa

  Kangasalalaisilla kesäkahviloilla on omat vetonaulansa

  0
  Aittakahvila Anna toimii 1700–1800-luvuilla rakennetussa talossa, jonka huoneita kahvilaa pitävät Taija ja Tuija Lindell ovat sisustaneet keräämillään ja saamillaan vanhoilla tavaroilla.

  Kangasalla hemmotellaan kesäkahviloiden ystäviä, sillä tutustumisen arvoisia kahviloita on ympäri pitäjää.

  Herkullisia leivonnaisia saa jokaisesta, mutta kaikilla kahviloilla on myös omat erityiset vetonaulansa, joilla ne erottuvat toisistaan.

  Heponiemen kesäkahvilassa olo tuntuu melkein yhtä kotoisalta kuin omassa olohuoneessa. Tänä kesänä kahvilassa on myös mahdollista seurata esimerkiksi Raikussa asuvan Raija Tiivan perinnekäsitöiden tekoa keskiviikkoisin sekä lauantaina 22.7 ja 29.7.

  Aittakahvila Annan Suomi 100 -juhlavuotta kunnioittava näyttely kuljettaa historiaan kuten myös Majaalahden kesäkahvilan valokuvanäyttely.

  Kesämökkeilijöiden tarpeisiin vastanneessa Vehkajärven kesäkahviossa myydään kahvilatuotteiden lisäksi myös elintarvikkeita, ja ostoksille sekä kahvittelemaan voi poiketa viikonpäivästä riippumatta.

  Vielä syksyn saapuessakin ehtii tehdä kahvilaretken, sillä Iharin Myllytorppa pitää ovensa auki myös talvikaudella noin kerran kuussa. Myös Aittakahvila Annassa ovet ovat perinteisesti olleet auki joulun ja pääsiäisen aikaan.

  Kesäkahviloihin kannattaa suunnata pelkästään jo niiden tunnelman vuoksi, sillä kahviloista on pikku hiljaa tullut kyläläisten ajanviettopaikkoja. Niissä tavataan sekä tuttuja että tuntemattomia ja vaihdetaan iloja ja suruja.

   

  Lue lisää kangasalalaisista kesäkahviloista ja niiden aukioloajoista 12.7.2017 ilmestyneestä numerostamme.

  https://kangasalansanomat.fi/ksdigi.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän