Kangasalan Attendo Herttuatar sai avilta uhkasakon pitkään jatkuneiden puutteiden vuoksi

0

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi tänään 200 000 euron uhkasakon Kangasalla toimivalle Attendo Oy:n hoivakoti
Herttuattarelle. Päätös uhkasakosta tehtiin, sillä Herttuattaren toiminta ei ole lain edellyttämällä tasolla. Aluehallintovirasto harkitsi Herttuattaren toiminnan keskeyttämistä, mutta päätyi antamaan määräyksen tehostettuna uhkasakolla.

Valvontaviranomaiset ovat saaneet useita yhteydenottoja toiminnan epäkohdista, muun muassa henkilöstön vähyydestä ja
lääkehoitoon liittyvistä ongelmista. Aluehallintoviraston ohjauksesta huolimatta epäkohtia ei ole riittävästi korjattu. Attendolla on 11.8. asti aikaa huolehtia siitä, että Herttuattaressa kiireellisimmät ongelmat korjataan.

Aluehallintovirasto ja Kangasalan kaupunki tekivät Attendo Herttuattareen alkuviikosta ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin. Tarkastuksella havaittiin useita vakavia ja pitkään jatkuneita puutteita, jotka ovat vaarantaneet asiakasturvallisuuden yksikössä. Asukkaita oli tehostetussa palveluasumisessa paikalla 40, vaikka lupa on myönnetty vain 25 asukkaalle. Perushoito ei ole yksikössä ollut asianmukaisella tasolla.

Lääkkeiden säilytyksessä, antamisessa ja käsittelyssä on tapahtunut lukuisia virheitä. Herttuattaren asukkaille on esimerkiksi annettu vääriä, toisille asukkaille tarkoitettuja lääkkeitä. Välillä lääkkeitä on kokonaan unohdettu antaa. Huumausaineiksi luettavia lääkkeitä on myös kadonnut.

Lisäksi hoitajat eivät ole saaneet riittävää ohjeistusta lääkkeiden antamiseen tai työhönsä ylipäätään. Hoitajien nopea vaihtuvuus on aiheuttanut vaaratilanteita yksikössä, sillä asukkaita ei ole tunnettu riittävän hyvin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.