Kangasalan hyväksytystä talousarviosta puuttuisi noin 900 000 euroa, jos Pshp:n budjetti menisi läpi

0

Kangasala ei halua taipua Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (Pshp) hallituksen esittämiin hinnankorotuksiin. Kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että Kangasalle budjetoitu erikoissairaanhoitopalveluiden myynti voi olla korkeintaan alkuperäisen tarjouksen mukainen.

Kaupunginhallitus totesi myös, että kuntayhtymän alijäämä täytyy kattaa muilla toimenpiteillä kuin hinnankorotuksilla.

Sairaanhoitopiirin ensi vuoden talousarvioesitys poikkeaa huomattavasti keväällä ja kesällä 2019 valmistellusta, jonka perusteella Kangasala on laatinut marraskuussa hyväksytyn talousarvionsa vuodelle 2020.

Pshp:n alkuperäinen tarjous sisälsi kolmen prosentin korotuksen vuoden 2018 tilinpäätökseen nähden. Ensihoidon osalta korotus oli 1,5 prosenttia vuoden 2019 talousarvioon nähden.

Sairaanhoitopiirin tilaajakunnille toimittamassa Pshp:n hallituksen hyväksymässä talousarviossa korotusprosentti on kuitenkin 5,6, eli huomattavasti korkeampi.

Kaupunki sai tiedot myöhässä

Kaupungin mukaan sille tai muille kuntayhtymien kunnille ei ole ilmoitettu muuttuneesta tilanteesta ennen erillistä tiedustelua, joten siihen ei voitu varautua kaupungin talousarviota laadittaessa.

Kangasalan viranhaltijat huomasivat muutokset 13.11. selatessaan esitystä Pshp:n verkkosivuilla ja pyysivät selvitystä asiasta. Sairaanhoitopiiri toimitti kuntakohtaiset tiedot 19.11., mutta kaupunginvaltuusto oli jo ehtinyt hyväksyä 11.11. kokouksessaan talousarvion ensi vuodelle.

Kangasalan osalta muuttunut talousarvio tarkoittaa, että kaupungin budjetista puuttuu noin 905 000 euroa.

Pshp:n valtuusto käsittelee hallituksen talousarvioesitystä ensi maanantaina pitämässään kokouksessa. Kangasalan kaupunginhallituksen linjaus, jonka mukaan kaupunki ei hyväksy esitettyä korotusta, sitoo kokoukseen osallistuvia Kangasalan edustajia.

Linjaus on yhtenäinen muiden Tampereen ympäryskuntien kanssa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.