Kangasalan kauppahallin ideointiin halutaan mukaan kaikki kiinnostuneet

5
Kangasalan tori uudistuu lähitulevaisuudessa. Osana torin uudistamista on kauppahallirakennuksen suunnittelu ja rakentaminen. Kuva: Muuan Oy

Kangasalan tori uudistuu lähitulevaisuudessa. Osana torin uudistamista on kauppahallirakennuksen suunnittelu ja rakentaminen. Parhaillaan käynnissä olevilla verkkokyselyillä kerätään ideoita ja ajatuksia kauppahallin suunnittelemiseksi sekä kartoitetaan kauppahallissa toimimisesta kiinnostuneita toimijoita ja heidän tarpeitaan.

Kyselyihin voivat vastata niin kuntalaiset, toimijat, tuottajat kuin kuka tahansa hankkeesta kiinnostunut, joka haluaa osallistua kauppahallin toimintaympäristön kehittämiseen.

– Kyselyiden tarkoituksena on kartoittaa, mitä tuotteita ja palveluita kauppahalli voisi tarjota ja minkälainen on tulevan kauppahallin toimintamalli. Kyselyn tuloksia hyödynnetään kokonaisvaltaisen  kauppahalliympäristön  kehittämiseen, kertoo Kangasalan kaupungin tiedottaja Annikka Lampo.

Ideoita kerätään sunnuntaihin 11.11.2018 saakka.

Torin rakentamisesta on laadittu yleissuunnitelma vuonna 2016, minkä jälkeen torin asemakaava on tullut lainvoimaiseksi. Torin ympäristössä jo käynnistyneitä hankkeita ovat muun muassa linja-autoaseman kortteli sekä hotelli ja uimahallin laajennus.

Kauppahallin hankesuunnittelusta vastaa MUUAN Oy yhteistyössä Kangasalan kaupungin kanssa. Hankesuunnitelman on tarkoitus valmistua keväällä 2019.

5 kommenttia

  1. Kauppahalli on jo rakennettu: Kimmo Pyykön museon tiloihin.Sitä ei tarvita ja siellä ei käy kukaan ”järkevä”.Niihin tiloihin mahtuu makkaran myyntiä ja muuta suora myyntiä.

  2. Erinomainen hankesuunnitelma. Täydentää ja viimeistelee kaupungin ytimen ja tarjoaa juuri niitä palveluita ja viihtyisää, keidasmaistakin ympäristöä, joita ympäristön ikääntyväkin väestö, nuorperheiden ohella varmasti haluavat. Keskusta-asukas alkaa tämän jälkeen hyvinkin tulla toimeen ilman omaa autoa.

  3. Idea on mielestäni ihan hyvä, mutta hallisuunnitelma vaikuttaa kovin suurelliselta Kangasalan keskustan tarpeisiin nähden. Se ”lisärakennuksen terassi” myös ihmetyttää; ettei vain ole suunnitteilla meluisaa kaljakuppilaa suoraan Kangasalan Hermannin parvekkeiden alle. Muutenkin alueen suunnastus on outo: Meluisat toiminnot, kuten ”nuorisokeidas”, on sijoitettu suoraan kirkon ja asuintalojen eteen, kun torin pohjoispäässä, missä on etupäässä iltaisin kiinni olevia liiketiloja, niille olisi paremmat paikat.

  4. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, Kangasalan päättäjien suunnitelmat tulevat johtamaan tulevana vuonna entistä jäätävämpään budjetointiin terveydenhuollossa ja vanhustenhoidossa.

  5. Keskustaan todella tarvitaan elämää ja tuo terassi-idea on mahtava nyt kun keskusta on kovin ”kuollut” ollut vuosia. Melusta valittajat voivat muuttaa keskustasta pois mikäli ei ääniä kestä. Rauhallisempiakin paikkoja Kangasalla on.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.