Kangasalan kaupungin työvoimapalvelut tarjoaa myös henkilökohtaista neuvontaa irtisanotuille

0
Kaupungin edustajat ovat keskustelleet Parman henkilöstoihmisten kanssa, miten työntekijöitä voitaisiin auttaa.

Kangasalan kaupungin työvoimapalveluista irtisanotut saavat ihan henkilökohtaistakin neuvontaa uudessa tilanteessa, jos sellaista tarvitsevat.

Työllisyyspalvelupäällikkö Terhi Stén kertoo, että työvoimapalveluista voi saada apua esimerkiksi sähköisten lomakkeiden täyttämiseen ja muihin käytännön asioihin.

Hän kertoo huomanneensa aikoinaan Saarioisten suurien irtisanomisen yhteydessä, että moni suoraan koulupenkiltä töihin tullut ei ole koskaan ehkä edes hakenut töitä. Työnhaku on vuosien varrella myös muuttunut paljon.

TE-keskus tarjoaa muutosturvapalveluita ja muita lakisääteisiä palveluitaan. Kaupungin rooli on vähän toinen, mutta Stén kertoo, että myös kaupungilta on jo oltu yhteydessä Parman henkilöstöhallintoon ja tarjottu apua.

Kangasalan tehtaan lopettaminen jättää työttömäksi noin sata ihmistä. Vaikutukset ovat sitäkin suuremmat, sillä näin suurilla irtisanomisilla on myös kerrannaisvaikutuksia.

Rakennusala on yksi aloista, joilla on Pirkanmaalla ollut jopa työvoimapulaa. Tiettyihin ammattitaitoa vaativiin tehtäviin on ollut vaikea saada tekijöitä. Vaikka TE-toimiston määrittelemä työssäkäyntialue on aika laaja, 80 kilometriä, on paikkoja auki ihan naapurissakin. Yksityiskohtaisia tietoja avoinna olevista rakennusalan paikooista Sténillä ei perjantaina ollut käytettävissä, mutta lokakuun tilastot kertovat, että työvoimaa etsitään koko ajan.

Tehtaan lopettaminen oli yllätys tietenkin myös kaupungin edustajille. Työpaikkojen menetys on isku Kangasalle, jonka tavoitteena on olla omavarainen työpaikkojen suhteen.

– Tämä on erittäin ikävä ja valitettava tapahtuma, sanoo Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Hänen mukaansa kaupunki etsii tiloille uutta, sopivaa käyttäjää. Uuden toimijan etsiminen on lähinnä Business Kangasalan tehtävä. Toimitusjohtaja Päivi Kuusivaaran mukaan heiltä on oltu yhteydessä tehtaan johtoon ja asioita selvitellään.

Tehtaan johtajan Jarmo Viljasen mukaan Parma ei ole tehnyt päätöksiä siitä aiotaanko tehdas mahdollisesti myydä vai etsitäänkö tiloihin vuokralaisia.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.