Kangasalan kaupunki peruu kaikki yleisötilaisuudet loppuviikolta – Kaupunginsairaalaan vierailukielto

0

Kangasalan kaupunki tiedottaa peruuttavansa kaikki yleisötilaisuudet loppuviikolta.

Päätös on osa koronavirus/Covid-19 varautumista.

Kaikki Kangasalan kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ryhmätoiminnot, kuten liikunta- ja nuorisotyön ryhmät, peruutetaan.

Tavoitteena on ehkäistä viruksen leviämistä tartuntaketjuselvitysten ollessa vielä kesken.

Tiedotteessa kerrotaan, että asia linjataan uudelleen ensi maanantaina 16.3. sen hetkisen tilanteen ja viranomaisohjeiden mukaisesti.

Myös muun muassa Kangasalan Urheilijat KU-68 peruu toistaiseksi kaikki liikuntaryhmät ja joukkueiden harjoitukset osana varautumista koronavirukseen. Seura kertoo noudattavansa tilanteessa Kangasalan kaupungin linjausta ja arvioivansa tilannetta uudelleen maanantaina.

Sairaalassa vierailukielto

Lisäksi kaupunginsairaalaan on asetettu vierailukielto. Koronavirusinfektio on määritelty tartuntatautilain mukaiseksi yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi.

Kaupungin tiedote huomauttaa, että tämänhetkisen tiedon mukaan uusi koronavirus on riski erityisesti ikääntyneille ja monisairaille. Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana ja läheisessä kontaktissa, mutta kaikkia uuden koronaviruksen leviämistapoja ei vielä varmuudella tunneta.

– Varmistaaksemme potilaiden ja työntekijöidemme turvallisuuden olemme asettaneet vierailukiellon kaupunginsairaalan osastolle 12. maaliskuuta alkaen tartuntatautivastaavan lääkärin ohjeen mukaisesti. Jos olet tulossa tapaamaan läheistäsi, kannustamme sinua soittamaan hänelle. Jos hänellä ei ole omaa puhelinta, voit soittaa yksikön numeroon. Mikäli läheisesi viettää elämänsä viimeisiä hetkiä, sovimme yhdessä, kuinka voit olla läheisesi luona, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös: Koronakaranteeni laajenee Suoraman kouluun – Kaksi luokkaa ja osa muista oppilaista altistuneiden joukossa

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.