Kangasalan kaupunki valmistautuu maskisuositukseen – Selvittelee vähävaraisten mahdollisuuksia hankkia suojia

0

Myös Kangasalan kaupunki valmistautuu parhaillaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antaman maskisuosituksen toimeenpanoon. THL ja Suomen hallitus suosittelevat kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä sekä sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskien käyttöä. Kasvomaskin käyttösuositus koskee niiden sairaanhoitopiirien alueita, joilla on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana yhteensä kahdeksan koronavirustartuntaa.

Kangasalan kaupunki kertoo tiedotteessaan varautuvansa maskisuosituksen toimeenpanoon. Kaupunki sanoo tiedottavansa suosituksen vaikutuksista ja toteuttamisesta kaupungin palveluissa lähipäivinä.

– Lähtökohtana on, että jokainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Kangasalan kaupunki tukee omilla toimenpiteillään suosituksen noudattamista ja selvittää, miten varmistetaan, että vähävaraisilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen, tiedotteessa sanotaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.