Kangasalan kaupunki vapauttaa toimintaansa koronanyrkin ohjeiden mukaisesti – Lue tästä, mihin kaikkeen korona yhä vaikuttaa

0

Kangasalan kaupunki tiedottaa noudattavansa Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän tiistaina antamia kehotuksia.

Niin kutsutun koronanyrkin mukaan Pirkanmaan koronatilanne on viime viikosta kehittynyt edelleen myönteisempään suuntaan, mutta maakunta on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Koronanyrkin linjausten mukaisesti aikuisten ulkona harrastettavaa ryhmäliikuntaa vapautetaan rajoituksista. Jatkossa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä, mutta OKM/THL:n turvaohjetta ei tarvitse noudattaa ulkona.

Myös turnaukset ulkona ovat nyt mahdollisia.  Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on edelleen suljettu, ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä.

Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä aikuisten ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisällä on mahdollista, mutta ryhmäkoko voi olla korkeintaan 20.

Ulkona ohjatussa ryhmäliikunnassa 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta on lapsille ja nuorille mahdollista ulkona.

Pirkanmaalla suositellaan pidettäväksi toistaiseksi suljettuna kylpylät, uimahallit ja yleiset saunat.

Poikkeuksen muodostavat kuitenkin eläkeikäiset ja erityisuimakortin haltijat sekä koululaisryhmät, jotka voivat käydä uimahallissa turvaohjeita noudattamalla. Nyt myös vauvauinti ja lasten uimakoulut ovat sallittuja.

Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina toistaiseksi.

Nuorisotiloissa voi turvavälejä noudattamalla olla yhteensä enintään 18 henkilöä kerrallaan. Kyläkolli liikkuu edelleen ja tapaa nuoria auton ulkopuolella.

Kirjastoissa on pääsy kokoelmatiloihin ja Taidetila Terraan. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa ovat edelleen kielletty 1. kesäkuuta saakka.

Yli 50 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella toistaiseksi järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, etenkin, jos turvavälit eivät toteudu.

Kimmo Pyykkö –taidemuseo on avoinna, kuten myös Kangasala-talon asiakaspalvelupiste, jossa on mahdollista asioida Kangasalan matkailuneuvonnan ja tapahtumien lipunmyyntiin liittyvissä asioissa.

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Kangasalan kaupunki toimii pandemiaohjausryhmän linjauksen ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti.

Pandemiaohjausryhmä muistutti työikäisille, että valtakunnallinen etätyösuositus on Suomessa voimassa kesäkuun loppuun asti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.