Kangasalan keskustaan kaavoitetaan parhaillaan lisää rivitalo- ja kerrostaloasumista perheille – kohteena Antintien puutarhamainen miljöö

0
Antintielle halutaan rakentaa erityisesti perheille suunnattua asumista. Kerrostalosta on suunniteltu maltillisen korkuista. HIMLA arkkitehdit Oy / Pipsa Puuska

Kangasalan keskustaan Antintielle nousee lähivuosina uusi kerrostalo ja rivitaloja, joihin on suunniteltu pääasiassa perheille sopivia asuntoja. Alueen rakentajana toimii asuntorakentamiseen keskittynyt Marvea Oy.

– Antientien alue koostuu osittain kaupungin omistamasta maasta ja osittain yksityisestä rintamiestalotontista, Marvean toimitusjohtaja Miikka Routamaa kertoo.

Kaupunki omistaa Antintien varresta kaksi tonttia, joiden rakentamisesta se on laatinut yhteistoimintasopimuksen Marvean kanssa. Marvealla on lisäksi esisopimus yksityisessä omistuksessa olevan tontin ostamisesta.

Alueen koko on yhteensä 3 800 neliömetriä.

Tällä hetkellä on käynnissä aluetta koskeva kaavamuutos. Kaava on parhaillaan luonnosvaiheessa ja nähtävillä kaupungin verkkosivuilla.

Jos kaupunginhallitus hyväksyy Antintien kaavamuutoksen, Marvea laatii sekä kaupungin että yksityisen maanomistajan kanssa kauppakirjat tonteista.

Routaman mukaan tavoitteena on, että kaavamuutos menisi kaupungin hyväksyttäväksi vielä kuluvan vuoden aikana.

Kolmioita perheiden tarpeisiin

Routama kuvailee Antintien kohdetta niin sanotuksi hybridikohteeksi, eli rakennettavalle alueelle on tulossa sekä kerrostalo että rivitaloja.

Kaavaselostusluonnoksen mukaan kaava mitoitetaan yhdeksälle kaksikerroksiselle perheasunnolle rivitaloissa ja 34 kerrostaloasunnolle. Kerrostalojen asunnoista merkittävä osa on kolmioita.

Antientien miljöössä sijaitsee tällä hetkellä pientaloja, ja alue on puutarhamainen. Puutarhamaisuus säilyy vaikka rakentaminen tiivistyy.

Uudet talot sijoittuvat leikkipuiston ja hautausmaan läheisyyteen, mikä on otettu huomioon rakennusten korkeudessa ja sijoittelussa.

Jos kaupunginhallitus hyväksyy Antintien kaavamuutoksen, Marvea laatii sekä kaupungin että yksityisen maanomistajan kanssa kauppakirjat tonteista.

Routaman mukaan uusista asunnoista on suunniteltu omistusasuntoja, eli ne on tarkoitus laittaa myyntiin.

– Toki seuraamme markkinaa ja tilannetta, kun kohde etenee.

Marvealla ei ole tällä hetkellä muita rakennushankkeita Kangasalla. Viime vuonna perustettu yritys on kuitenkin kiinnostunut kaupungista, sillä se on Tampereella ja muissa kehyskunnissa toimivalle yritykselle potentiaalinen alue. Henkilöstöllä on myös aikaisempaa kokemusta työskentelystä Kangasalan rakennushankkeissa.

– Antintien kohteesta lähdetään liikkeelle ja toivotaan, että kohteita tulee kaupungista lisää, Routama toteaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.