Kangasalan kirjasto kokeilee Kirjastokinoa – palvelu aukeaa sopivasti jouluksi

0
Kirjastokinoa voi katsoa kaikilla älylaitteilla. Kuva: Kirjastokino

Kangasalan kirjasto ottaa vuodeksi kokeiltavaksi Kirjastokinon. Se on uusi valtakunnallinen suoratoistopalvelu, jota voi käyttää ilmaiseksi kirjastokortilla. Palvelu aukeaa Kangasalan kirjaston asiakkaille sopivasti jouluksi, 23.12. alkaen.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla, jonka saat tarvittaessa kirjastosta, jos ei sitä vielä ole. Kirjaston kaikki toipisteet ovat auki vielä jouluaaton aattona 23.12 kello 10–15.

Kirjastokino täydentää kirjaston kokoelmaa ja sen kautta voi katsoa ulkomaisia ja kotimaisia elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia. Lisäksi palvelu sisältää stand-up- ja konserttitaltiointeja sekä ruotsinkielisiä ohjelmia. Elokuvia löytyy yli 500 ja sisältö vaihtuu neljännesvuosittain. Kirjautumisen jälkeen videokokoelmaa voi katsella rajoituksetta.

Palvelu hakee käyttäjän tiedot kirjastojärjestelmästä ja tarkistaa samalla kirjautuneen henkilön iän. Lapset pääsevät katsomaan omilla tunnuksillaan vain ikäisilleen tarkoitettua materiaalia. Kirjastokinoa voi katsoa uusimmilla selaimilla tietokoneella, mobiililaitteella sekä digiboksisovelluksilla. Palvelu tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

Kirjastokinoa on mahdollista käyttää tällä hetkellä Juupajoen, Kangasalan, Kihniön, Lempäälän, Oriveden, Parkanon, Punkalaitumen, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven kuntatunnuksilla alkavilla PIKI-kirjastokorteilla.

Kyseessä on vuoden kokeilu ja kirjasto ottaa mielellään vastaan palautetta palvelusta. Palautetta palvelusta voi lähettää osoitteeseen: kangasalan.kirjasto@kangasala.fi

Kirjastokino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.