Kangasalan kirkko valittiin Suomen saavutettavimmaksi

0
Kangasalan kirkossa on esteetön, kynnyksetön ja portaaton kulku ovelta aina alttarille asti.

Kangasalan kirkko on valittu Suomen saavutettavimmaksi kirkoksi Radio Dein, kirkkohallituksen ja kirkon vammaistyön neuvottelukunnan järjestämässä äänestyksessä. Kangasalan kirkko sai peräti 43 prosenttia annetuista äänistä. Äänestyksen tulos julkistettiin 17.8. Radio Dein Toivon Päivässä.

Saavutettavalla kirkolla tarkoitetaan kirkkoa, jossa on huomioitu erilaiset kohderyhmät, esteettömyys ja erityistä tukea tarvitsevien seurakuntalaisten eritystarpeet.

Kangasalan kirkko täyttää ehdot oivallisesti, sillä se sijaitsee Kangasalan keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Kirkossa on esteetön, kynnyksetön ja portaaton kulku ovelta alttarille, ja kirkosta löytyy myös lainattava pyörätuoli sitä tarvitseville. Pihassa on kaksi invapysäköintipaikkaa ja sisällä invavessa.

Lapsiperheet on huomioitu erikseen lasten leikkihuoneella ja kirkkopussukoilla, jotka voi ottaa mukaan kirkkosaliin.

Virsiä voi laulaa pistekirjoituksella kirjoitetuista tai isosti tekstatuista virsikirjoista.  Induktiosilmukka ja sähköiset näyttötaulut helpottavat tilaisuuden seuraamista, minkä lisäksi kirkko on erityisen valoisa. Kangasalla myös äänentoistoon on panostettu.

Ensi vuonna Kangasalan kirkko täyttää 250 vuotta ja Kangasalan seurakunta peräti 650 vuotta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.